Piatok, 29. marec 2024
Meniny má Miroslav | zajtra Vieroslava

Medailový zápis PBA Prešov v Izraeli

Výnimočný súťažný výjazd má za sebou dvojica bedmintonistov Tadeáš Diro a Ester Stašková. Títo reprezentanti bedmintonového klubu PBA Prešov sa zúčastnili na medzinárodnom bedmintonovom turnaji AMOT Israel Youth International U13, U15 v meste Rishon Le Zion, ktoré je partnerským mestom mesta Prešov.

V silnej konkurencii, kde o trofeje bojovali hráči desiatich krajín, sa medzi medailistov turnaja zaradil aj náš Tedy, ktorý si vybojoval cenné tretie miesto v chlapčenskej dvojhre, keď v semifinále nestačil na neskoršieho víťaza turnaja z Ruska. Tedy sa na turnaji predstavil aj vo štvorhre, kde sa jeho púť po boku arménskeho partnera skončila v prvom kole a tiež v mixe s Ester. S tou sa spoločne po výhre v extrémne vyrovnanom zápase druhého kola prebojovali do štvrťfinále turnaja, kde však už nestačili na disponovanejšiu cyperskú dvojicu. Ich spoločná púť turnajom bola o to výnimočnejšia, že čerstvý trinástkár Tedy odohral mix v kategórii pätnásťročných t.j. bojoval so súpermi aj o tri roky staršími...

Ester sa okrem spomenutého mixu s Tedym predstavila aj v dvojhre, kde sa jej nepodarilo postúpiť zo základnej skupiny a rovnako tak vo štvorhre, kde sa so svojou izraelskou partnerkou prebojovali do štvrťfinále, v ktorom nestačili na ruský pár.

Išlo o 10. ročník medzinárodného prestížneho turnaja, na ktorom sa okrem domácich a Slovákov predstavili aj nádejní športovci z Maďarska, Dánska, Poľska, Ruska, Cypru, Arménska, Srbska a Ukrajiny. Pozvánku Prešov dostal od partnerského mesta Rishon Le Zion. Mesto Prešov mladým bedmintonistom pomohlo úhradou časti výdavkov spojených s účasťou na turnaji.

Mohlo by Vás zaujímať
Prešovskí volejbalisti vstúpili do play-off domácim víťazstvom
V sobotu odštartovala vyraďovacia časť Niké Extraligy mužov. Volejbalisti VK MIRAD UNIPO Prešov hostili na domácej palubovke súperov z Nitry. Zverenci trénera Erika Digaňu zvíťazili v prvom zápase štvrťfinálovej série 3:0 (25:23, 25:17, 25:20) a v sérii hranej na 2 výhry vedú 1:0. Svoj postup medzi top štvorku môžu potvrdiť už vo štvrtok (14.3.2024) pod Zoborom.
V Prešove ocenili naj športovcov už po 63. raz v histórii
Mesto Prešov ocenilo v posledný februárový deň svojich najúspešnejších športovcov za rok 2023 počas galavečera v Parku kultúry a oddychu. Športovcom roka sa stal hádzanár Lukáš Urban z domáceho klubu Tatran Prešov. Do Siene slávy prešovského športu bola uvedená významná osobnosť hádzanárskych dejín Pavol Palša a in memoriam tam pribudol aj legendárny prešovský futbalista Gejza Šimanský. Galavečerom hostí už tradične sprevádzal známy športový komentátor Marcel Merčiak.
Majsterky Slovenska zavítali na prešovskú radnicu
Prešovské hokejistky z klubu ŽHK 2000 - ŠARIŠANKA Prešov sa stali majsterkami Slovenska vôbec po prvýkrát vo svojej takmer 30-ročnej histórii fungovania klubu. Osobne ich na prešovskej radnici privítal a zagratuloval k ich úspechu aj primátor mesta František Oľha.
Tatran Prešov získal už 25. Slovenský pohár
Hádzanári Tatrana Prešov oslavujú zisk jubilejného 25. Slovenského pohára! Z cennej trofeje sa tešia osemnástykrát v ére samostatnosti a sú neohrozenými rekordérmi v počte víťazstiev v slovenskej pohárovej súťaži.
Prešovskí volejbalisti vyrovnali semifinálovú sériu
V sobotu pokračovala Niké Extraliga mužov druhými semifinálovými zápasmi play-off. Volejbalisti VK MIRAD UNIPO Prešov hostili družstvo Komárna. Zverenci trénera Erika Digaňu vyhrali v 5-setovej dráme 3:2 (25:16, 25:19, 18:25, 20:25, 15:11). V sérii na 3 výhry je stav vyrovnaný 1:1. V druhej dvojičke o miestenku do finále Bratislava vyrovnala sériu s Myjavou na 1:1.
HOKEJBAL: Prešov na jar zatiaľ 100- percentný.
Prvé extraligové turnaje v roku 2024 majú za sebou už aj hokejbalisti Prešova, ktorý pokračujú v nasadenom tempe z jesennej časti.
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK