Utorok, 14. máj 2024
Meniny má Bonifác | zajtra Žofia

Medailový zápis PBA Prešov v Izraeli

Výnimočný súťažný výjazd má za sebou dvojica bedmintonistov Tadeáš Diro a Ester Stašková. Títo reprezentanti bedmintonového klubu PBA Prešov sa zúčastnili na medzinárodnom bedmintonovom turnaji AMOT Israel Youth International U13, U15 v meste Rishon Le Zion, ktoré je partnerským mestom mesta Prešov.

V silnej konkurencii, kde o trofeje bojovali hráči desiatich krajín, sa medzi medailistov turnaja zaradil aj náš Tedy, ktorý si vybojoval cenné tretie miesto v chlapčenskej dvojhre, keď v semifinále nestačil na neskoršieho víťaza turnaja z Ruska. Tedy sa na turnaji predstavil aj vo štvorhre, kde sa jeho púť po boku arménskeho partnera skončila v prvom kole a tiež v mixe s Ester. S tou sa spoločne po výhre v extrémne vyrovnanom zápase druhého kola prebojovali do štvrťfinále turnaja, kde však už nestačili na disponovanejšiu cyperskú dvojicu. Ich spoločná púť turnajom bola o to výnimočnejšia, že čerstvý trinástkár Tedy odohral mix v kategórii pätnásťročných t.j. bojoval so súpermi aj o tri roky staršími...

Ester sa okrem spomenutého mixu s Tedym predstavila aj v dvojhre, kde sa jej nepodarilo postúpiť zo základnej skupiny a rovnako tak vo štvorhre, kde sa so svojou izraelskou partnerkou prebojovali do štvrťfinále, v ktorom nestačili na ruský pár.

Išlo o 10. ročník medzinárodného prestížneho turnaja, na ktorom sa okrem domácich a Slovákov predstavili aj nádejní športovci z Maďarska, Dánska, Poľska, Ruska, Cypru, Arménska, Srbska a Ukrajiny. Pozvánku Prešov dostal od partnerského mesta Rishon Le Zion. Mesto Prešov mladým bedmintonistom pomohlo úhradou časti výdavkov spojených s účasťou na turnaji.

Mohlo by Vás zaujímať
3b HbL VÝCHOD: Pred posledným kolom základnej časti a Play OFF, už len zopár otáznikov.
Do Play OFF regionálnej 3b Hokejbalovej ligy VÝCHOD zostáva mužom odohrať posledné, dohrávané ligové kolo a začne sa boj o poháre najcennejšie. A ako si počínali Vaše družstvá, si pozrite v nasledujúcich riadkoch.
Obnovené značenie na cyklotrasách v Prešovskom kraji
V novej sezóne čaká cyklistov 400 km obnoveného značenia a počas roka pribudne ďalších 320 km PREŠOV, 25. apríl 2024 – Na cyklistov v Prešovskom kraji čaká v novej sezóne 400 km obnoveného značenia. Počas roka 2024 prejde obnovou ďalších vyše 300 kilometrov. Obnovu značenia cyklotrás zabezpečila Krajská organizácia cestovného ruchu Severovýchod Slovenska.
Prešovskí volejbalisti definitívne na nepopulárnom 4. mieste
V sobotu pokračovala tretím zápasom séria o bronzové medaily Niké Extraligy mužov medzi volejbalistami VK MIRAD UNIPO Prešov a TJ Spartak Myjava. Napriek veľkej bojovnosti sa domácim hráčom nepodarilo sériu zdramatizovať a po prehre 2:3 (20:25, 25:23, 25:14, 22:25, 12:15) si Kopaničiari z metropoly Šariša odviezli cenné kovy. Vo finále hranom na 4 výhry sa hráčom Bratislavy podarilo vyrovnať sériu o majstrovský titul proti Komárnu na 2:2.
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK