Sobota, 20. apríl 2024
Meniny má Marcel | zajtra Ervín

Deň otvorených dverí programu Work&Study od  Unicornu a Unicorn College prilákal stredoškolákov z celého východu

Spoločnosť Unicorn včera (27.3.2019) otvorila dvere pre všetkých, ktorí majú záujem študovať na prestížnej súkromnej vysokej škole Unicorn College v Prahe, pri tom však chcú ostať v rodnom meste. Program Work&Study je zaujímavý aj tým, že študenti môžu dostať štipendium a platenú prácu od prvého ročníka a už popri štúdiu získať praktické skúsenosti z projektov v IT.

Unicorn College - Work&Study
Unicorn College - Work&Study

Okrem prezentácie detailov ponúkaného bakalárskeho programu „Informačné technológie“ mohli študenti zažiť ukážkovú hodinu programovania, po ktorej mali možnosť vypočuť si skúsenosti starších, možno budúcich, spolužiakov.

„Bol som prvák na štátnej vysokej škole. Tu je to oveľa lepšie – máme viac priestoru na sebarealizáciu, učitelia k nám pristupujú individuálne, sú to naozaj profesionáli z praxe, ktorí sa často pri riešení zadaní stávajú našimi partnermi. Môžem tento program len odporučiť, “ hovorí prvák Patrik, ostatní sa pridávajú: „Všetky materiály potrebné na skúšky máme v elektronickej podobe, pohromade. Konzultácie prebiehajú formou webinárov tu, v Prešove. K dispozícii máme interaktívne skriptá, streamované prednášky či podcasty.“

„Je štandardom, že prváci dostanú výkonné notebooky vybavené potrebnou technológiou. Ide o naozaj jedinečný program, ktorý chce tu na východe ponúknuť alternatívu práce v kombinácii so štúdiom na prestížnej súkromnej vysokej škole.“ Uviedol Vadimír Fryk, projektový manažér vo vývojovom centre Unicorn Systems SK v Prešove.

„Chceme prilákať šikovných absolventov primárne technických stredných škôl a gymnázií, ktorí u nás budú pracovať ako programátori a súčasne budú študovať kombinovanou formou na Unicorn College.“ Uviedol Marek Beránek, riaditeľ Unicorn College

„Toto prepájanie štúdia s praxou vnímame ako nutnosť, ak chceme z dlhodobého hľadiska zabrániť tzv. odlivu mozgov. Zároveň sa takto snažíme vychovávať nasledujúce generácie ítečkárov – od testerov, cez analytikov, vývojárov až po manažérov a ponúkať príležitosť pre rast a rozvoj mladých šikovných ľudí, tu na východe.“ Uviedol Richard Schwartz, riaditeľ Unicorn Systems SK a jeden z iniciátorov tohto programu.

Študenti môžu podávať prihlášky priebežne od mája až do polovice septembra 2019, prijímacie konanie prebieha formou pohovorov v priebehu júna, augusta a septembra. Uchádzač o štúdium by mal splniť tieto požiadavky: ukončené stredoškolské vzdelanie maturitnou skúškou a mal by byť motivovaný na štúdium informačných technológií. Viac informácií je dostupných na stránke https://unicorn.com/work-and-study.

Unicorn College - Work&Study
Unicorn College - Work&Study
Mohlo by Vás zaujímať
Máte doma budúceho škôlkara?
sto Prešov informuje rodičov o možnosti podávania žiadostí na prijatie dieťaťa na predprimárne vzdelávanie do materských škôl v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta Prešov na školský rok 2024/2025.
PREŠOVSKÁ UNIVERZITA SA STALA ODBORNÝM GARANTOM PROJEKTU NA BILINGVÁLNE VZDELÁVANIE DETÍ ZÁKLADNÝCH ŠKÔL
Prešov, 11. 04. 2024 – Prešovská univerzita (PU) v Prešove nadviazala spoluprácu s občianskym združením BILI School na projekte zameranom na bilingválne vzdelávanie detí od prvej triedy základnej školy. Tento inovatívny program, ktorý sa zaoberá vzdelávaním detí v dvoch jazykoch súčasne – slovenskom a anglickom, sa plánuje pilotne spustiť na vybraných verejných základných školách po celom Slovensku už v nadchádzajúcom školskom roku.
ŠTÁTNY TAJOMNÍK CHOVANEC DISKUTOVAL SO ŠTUDENTMI PREŠOVSKEJ UNIVERZITY O EURÓPSKEJ ÚNII
Prešov 18. 04. 2024 – O význame a prínosoch členstva Slovenskej republiky v Európskej únii diskutoval s viac ako stovkou študentov Prešovskej univerzity (PU) v Prešove štátny tajomník Ministerstva zahraničných vecí a európskych záležitostí SR (MZVEZ) Rastislav Chovanec.
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK