PIS: aktuálne informácie o meste, radnici a spoločenských, kultúrnych a športových akciach v regióne

https://www.pis.sk/clanok/17845/tatran_sa_rozluci_na_palubovke_ppd_zahreb.html

Tatran sa rozlúči na palubovke PPD Záhreb

Pred hádzanármi Tatrana Prešov je posledné vystúpenie v tejto sezóne nadnárodnej SEHA Gazprom ligy. Absolvujú ho v stredu 13. marca od 19.15 hod. na palubovke chorvátskeho majstra PPD Záhreb.

„Želám si, aby sme v Záhrebe odohrali korektný zápas. Reálne už nemôžeme postúpiť, preto sa už budeme sústrediť na finálový turnaj Slovenského pohára. Ale to samozrejme neznačí, že do Záhrebu ideme s bielou zástavou, “ uviedol Slavko Goluža, tréner Tatrana.

atran už pred týmto duelom prišiel o šancu na účasť vo Final 4 nadnárodnej súťaže. Postarala sa o to víkendová výhra Meškova Brest práve nad posledným súperom Prešovčanov z PPD Záhreb 31:26, ktorá znamenala definitívu postupu pre bieloruský tím. Ten bude napokon začiatkom apríla hostiť vyvrcholenie v poradí 8. ročníka SEHA ligy (2. - 3. apríla). Okrem domáceho celku sa na ňom zúčastnia aj obhajca víťazstva Vardar Skopje, Nexe Našice a práve PPD Záhreb, ktorý vo Final 4 nechýbal od vzniku súťaže ani raz. Ako budú vyzerať semifinálové dvojice určia až stretnutia posledného kola.

Zverenci Slavka Golužu už skončia, aj v prípade úspechu v Záhrebe, definitívne na 5. priečke. O jedno miesto tak vylepšia svoje minuloročné účinkovanie. V súťaži oproti predchádzajúcemu ročníku však nazbierali už kolo pred koncom o 11 bodov viac ako vlani. S najbližším súperom zo Záhrebu má Tatran bohatú bilanciu vzájomných zápasov, keďže oba kluby hrajú v súťaži od jej začiatku. Iba dvakrát nevyužil jeden z tímov naplno výhodu domáceho prostredia, pričom Tatran doma so Záhrebom ešte neprehral a zaznamenal iba jednu remízu. Bilanciu potvrdil v tejto sezóne domácou výhrou 31:21 (16:10). V Záhrebe uspel iba raz, ešte v roku 2013 pri výhre 25:21. V minulej sezóne prehral v Záhrebe 26:32.

Priamy prenos zápasu zo Záhrebu si môžete pozrieť na webovej stránke RTVS.

 
13.3.2019 | Pridal: DC | Šport | čítané: 1042 krát