Sobota, 20. apríl 2024
Meniny má Marcel | zajtra Ervín

V ZŠ Šmeralova žiaci športujú v novej telocvični

Žiaci, ktorí navštevujú Základnú školu na Šmeralovej ulici v Prešove, sa tešia na hodiny telesnej výchovy ešte viac. Športujú v novej telocvični.

Predmetom rekonštrukcie bola úprava hracej plochy veľkej telocvične, rekonštrukcia šatní, sociálnych zariadení a modernizácia osvetlenia. Telocvičňa má novú podlahu z dubových parkiet a pribudlo nové športové náradie.

Stavebné práce pozostávali z vybúrania pôvodnej podlahy, odstránenia obkladov stien, opotrebovaného športového vybavenia a dverí. Oceľové konštrukcie dostali nový náter, zároveň sa v telocvični urobili omietky a vymaľovali steny. Pribudol aj nový drevený obklad.

Telocvičňa má 4 nové basketbalové koše (2 pre hlavnú plochu a 2 na tréningy), 2 hrazdy a 4 tyče na šplhanie. Na podlahe sú nakreslené čiary na volejbal, basketbal a bedminton.

Rekonštrukciou však prešli aj šatne a sociálne zariadenia. Stavebné úpravy pozostávali z vybúrania pôvodných obkladov stien, dverí, podláh a odstránenia sanitárnych zariadení. V sprchách aj toaletách je položená nová keramická dlažba a obklad. Pribudli aj nové drevené dvere a všetky steny dostali nový náter. Po uskutočnení stavebných úprav sa nainštalovali nové sprchové batérie, umývadlá a toalety, a vymenili sa aj elektrické zariadenia v kabinetoch, šatniach, sprchách a v umyvárni.

Stavebné práce na telocvični realizovala firma Ing. Miroslav Mularčík - MOVYROB s.r.o. Celkové náklady boli v objeme 222 499,62 € s DPH, z toho 132 000 € bola dotácia z Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu SR a 90 499,62 € financovalo mesto Prešov z vlastného rozpočtu.

Základnú školu na Šmeralovej ulici navštevuje 676 žiakov, ktorí telocvičňu využívajú počas hodín telesnej výchovy, ale aj rôznych športových krúžkov. Je však k dispozícii aj mladým futbalistom, atlétom či karatistom.

Mohlo by Vás zaujímať
Máte doma budúceho škôlkara?
sto Prešov informuje rodičov o možnosti podávania žiadostí na prijatie dieťaťa na predprimárne vzdelávanie do materských škôl v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta Prešov na školský rok 2024/2025.
PREŠOVSKÁ UNIVERZITA SA STALA ODBORNÝM GARANTOM PROJEKTU NA BILINGVÁLNE VZDELÁVANIE DETÍ ZÁKLADNÝCH ŠKÔL
Prešov, 11. 04. 2024 – Prešovská univerzita (PU) v Prešove nadviazala spoluprácu s občianskym združením BILI School na projekte zameranom na bilingválne vzdelávanie detí od prvej triedy základnej školy. Tento inovatívny program, ktorý sa zaoberá vzdelávaním detí v dvoch jazykoch súčasne – slovenskom a anglickom, sa plánuje pilotne spustiť na vybraných verejných základných školách po celom Slovensku už v nadchádzajúcom školskom roku.
ŠTÁTNY TAJOMNÍK CHOVANEC DISKUTOVAL SO ŠTUDENTMI PREŠOVSKEJ UNIVERZITY O EURÓPSKEJ ÚNII
Prešov 18. 04. 2024 – O význame a prínosoch členstva Slovenskej republiky v Európskej únii diskutoval s viac ako stovkou študentov Prešovskej univerzity (PU) v Prešove štátny tajomník Ministerstva zahraničných vecí a európskych záležitostí SR (MZVEZ) Rastislav Chovanec.
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK