Utorok, 16. apríl 2024
Meniny má Dana, Danica | zajtra Rudolf

Víťaz 2.SLF-Východ 2018/2019 FK Ekoprim Prešov

Tohtoročná 2. SLF-Východ pokračovala ďalším ročníkom v päť člennom zložení. Vyhodnotenie súťaže sa uskutočnilo 16.2.2019 v Aréne Poprad, kde sa odohral turnaj o Pohár Východoregiónu, nakoľko sme do posledného kola nevedeli, kto bude víťazom a kto na druhom mieste.

V tomto ročníku sme mali nováčika v súťaži a to Lion šatex Poprad, ktorý sa po trojročnej pauze vrátili na futsalovú mapu Východoregiónu, aj keď pod iným názvom. Aj napriek tomu, že mužstvo skladali za pochodu počas súťaže, kde aj oni majú problémy s futbalistami medzi futsalistami, zastali si svoje miesto v súťaži. Po dvoch výhrach a šiestich prehrách nakoniec obsadili 4. miesto, kde v predposlednom kole predbehli kontumačnou výhrou Partizán Bardejov BŠK-Futsal.

Na treťom mieste skončili chlapci z NLF Košice, bývalý Grizzly Košice, ktorí síce zdolali v novom roku v odvete víťaza druhej ligy, ale po zlom začiatku im to stačilo na konečné tretie miesto. Za zmienku stojí, že až dvaja hráči boli z ich mužstva vyhlásený na konci súťaže. Pavol Gere sa stal so 14 gólmi najlepší strelec súťaže a najlepším hráčom súťaže sa stal Michal Gere.

Druhým miestom sa môže po minuloročnom víťazstve 2. SLF-Východ uspokojiť Angels Humenné, ktoré síce získalo rovnaký počet bodov ako víťaz druhej ligy ale pomer vzájomných stretnutí vyšiel lepšie v prospech víťaza FK Ekoprim Prešov. V Prešove síce Humenné remizovalo ale domáce stretnutie v druhom kole nezvládli a podľahli Prešovu 4:7. Verím, že odchodom realizačného tímu aj so sponzorom do futbalového mužstva Humenného, bude naďalej pokračovať tento úspešný a veľmi zanietený klub na futsalovej mape Východu v týchto skvelých výsledkoch a bude len napredovať.

Aj preto sa víťazom 2. SLF-Východ stala stálica na futsalovej mape nielen Východu ale aj Slovenska FK Ekoprim Prešov. Tí dostali najmenej gólov. Aj preto bol ako najlepší brankár súťaže vyhodnotení Martin Kapraľ. Ako druhí dali najviac gólov a celú sezónu predvádzali rovnomerné výkony aj s najväčším počtom hráčov na stretnutí. Dlhoročná práca s mládežou Paľka Šarišského ako financmajstra a Lukáša Vrbovského ako trénera(aj reprezentačného U17) konečne prináša ovocie a vidno aj v juniorských celoslovenských súťažiach obrovský progres v mužstve FK Ekoprim Prešov, kde sa mladí chlapci z Prešova držia na popredných priečkach súťaže FEJ U17 aj FEJ U20.

Týmto víťazstvom v 2. SLF-Východ si zabezpečilo mužstvo FK Ekoprim Prešov účasť v baráži o 1. Varta futsal ligu. Nakoľko sa ale do baráže prihlásilo okrem Prešova len mužstvo Nových Zámkov, tak obe tieto mužstvá majú právo zúčastniť sa 1. Varta futsal lige ročník 2019/2020. Verím, že počas tejto prestávky urobí FK Ekoprim Prešov všetko preto, aby sa 1. Varta futsal ligy mohol v novom ročníku zúčastniť a reprezentovať tak nielen svoje mesto a klub, ale aj ako jediný účastník z Východného Slovenska náš Východoregión. Všetci im držíme palce.

Na záver by som sa chcel v mene VV SF-V poďakovať zúčastneným klubom za skvelú propagáciu futsalu na Východnom Slovensku a popriať im počas futsalovej prestávky veľa zdravia, šťastia a rodinnej pohody, bez ktorej to v športe nefunguje správne, lebo práve podpora rodiny často krát nepriamo pomôže k najlepším výkonom na hracej ploche.

Mohlo by Vás zaujímať
HOKEJBAL: Prešov na jar zatiaľ 100- percentný.
Prvé extraligové turnaje v roku 2024 majú za sebou už aj hokejbalisti Prešova, ktorý pokračujú v nasadenom tempe z jesennej časti.
Majsterky Slovenska zavítali na prešovskú radnicu
Prešovské hokejistky z klubu ŽHK 2000 - ŠARIŠANKA Prešov sa stali majsterkami Slovenska vôbec po prvýkrát vo svojej takmer 30-ročnej histórii fungovania klubu. Osobne ich na prešovskej radnici privítal a zagratuloval k ich úspechu aj primátor mesta František Oľha.
Prešovskí volejbalisti vyrovnali semifinálovú sériu
V sobotu pokračovala Niké Extraliga mužov druhými semifinálovými zápasmi play-off. Volejbalisti VK MIRAD UNIPO Prešov hostili družstvo Komárna. Zverenci trénera Erika Digaňu vyhrali v 5-setovej dráme 3:2 (25:16, 25:19, 18:25, 20:25, 15:11). V sérii na 3 výhry je stav vyrovnaný 1:1. V druhej dvojičke o miestenku do finále Bratislava vyrovnala sériu s Myjavou na 1:1.
Prešovským volejbalistom po dvoch rokoch ušlo finále, zahrajú si o bronz
Vo štvrtok pokračovala Niké Extraliga mužov štvrtými semifinálovými zápasmi play-off. Volejbalisti VK MIRAD UNIPO Prešov opäť hostili družstvo Komárna. Zverenci trénera Erika Digaňu dokázali reagovať na 2-setové manko, ale napriek vyrovnaniu padli v tajbrejku po setoch (21:25, 23:25, 25:22, 25:23, 12:15). Museli sa skloniť pre súperom, ktorý ich po výhre 3:1 na zápasy poslal do série o bronzové medaily. V druhej dvojičke o miestenku do finále Bratislava vyrovnala sériu s Myjavou na 2:2.
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK