PIS: aktuálne informácie o meste, radnici a spoločenských, kultúrnych a športových akciach v regióne

https://www.pis.sk/clanok/17812/presov_karate_kids_brali_opat_mnozstvo_medaili.html

PRESOV KARATE KIDS "brali" opäť množstvo medailí!

Od začiatku roka 2019 PRESOV KARATE KIDS, nabehli na zhustený harmonogram. 5 veľkých súťaží za 6 týždňov preverilo nielen detičky, ale aj trénerov.

Prvou súťažou bol MEMORIÁL MICHALA BOZOGÁŇA 2019 v Košiciach 19.01.2019. PRESOV KARATE KIDS sa zúčastnili dvanásteho ročníka Memoriálu Michala Bozogáňa a na štyroch súťažných tatami v športovej hale na Palackého ulici sa priaznivcom karate predstavilo takmer 500 pretekárov z 36 klubov zo šiestich krajín. Súťaž bola vynikajúca a jej organizáciu Košičania zvládli pod taktovkou ich HEAD COACHA - Petra Bozogáňa. Reprezentanti z Ukrajiny, Rumunska, Česka, Poľska či Maďarska vytvorili slušnú konkurenciu.

Najväčšími lákadlami bolo viac než desať medailistov z Majstrovstiev Európy a medzi nimi PRESOV KARATE KIDS z Junioru Prešov určite neobstáli s hanbou. HALECKÁ, KOČIŠOVÁ a BRYNDZOVÁ zabezpečili pre PRESOV KARATE LADIES z JUNIORU tri cenné kovy. Potvrdilo sa, že dievčatá dlhodobo ťahajú latku úspešnosti v Prešove smerom nahor. Ostatní členovia výpravy bojovali, z toho 10-ti vypadli v repasážach a šťastie im nedoprialo tešiť sa z cenného kovu. Nevadí, skvelá súťaž utužila kolektív, dopriala deťom ďalšie skúsenosti a perfektne ich „oťukala“ na ďalšie akcie, ktoré nasledovali v ďalších dňoch.

Ďalšie výsledky PRESOV KARATE KIDS na MMB12 v Košiciach: https://www.sutazekarate.sk/sutaze_klubvysl.php?klub=79&sutaz=139

Začiatkom februára čakala na Prešovčanov Orava CUP 2019. Súťaž sa uskutočnila 02.02.2019 a Prešov sa nenechal zahanbiť. Zisk 7-mich medailí potešil prešovských divákov (1-2-4=7 medailí). Super ceny, super súťaž, super skúsenosti pre viaceré PRESOV KARATE KIDS. Medailový zisk 7 medailí preto potešil a určite vyburcoval viacerých našich bojovníkov do ďalšieho tréningu. Na súťaži sa predstavil na tatami aj prešovský sensei Rasťo MIKLIČ a svoje , ,predoperačné“ vystúpenie pretavil na zisk zlatej medaily v KATA MASTERS. Nesklamali ani bojovníci z projektu Juniorko. IPRESOV KARATE KIDS tak pokračovali motivovaní do nabitého harmonogramu na mesiac február.

Ďalšie výsledky PRESOV KARATE KIDS na ORAVA CUP 2019: https://www.sutazekarate.sk/sutaze_klubvysl.php?klub=79&sutaz=181 www.karate-presov.sk www.juniorko.sk

V poradí treťou súťažou bol 10.02.2019 ZVOLEN CUP 2019. Spolu 6 reprezentantov a zisk 2 medailí potešil (0-1-1). Do Zvolena JUNIOR PREŠOV v rámci plánu vycestoval s mini zostavou, keďže túto sezónu, pohár vo Zvolene tréneri nezaradili do zoznamu povinných súťaži. Vycestovalo len 6 PRESOV KARATE KIDS s rodičmi, ktorí sú aj zároveň tréneri v KK JUNIOR. Skrátka, športoví fanatici ako sa patrí. Do výpravy zaradili ďalšie detičky, ktorých rodičia o danú akciu prejavili záujem a išli bojovať do pekného slovenského mestečka. V kádri boli zaradení aj dvaja nováčikovia - 4 roční Marcus HALECKÝ a Soňa BŽDOCHOVÁ. Obaja nesklamali a Marcus hneď v svojom prvom vystúpení na športovej scéne slovenského karate zabodoval a získal v Kata krásne 3.miesto. V kumite mu medaila unikla o vlások, keďže o víťazstvo prišiel sekundu pred koncom. Pochvaly sa ale určite dočkal od trénera a trénerky v našom tíme, od mamky Eriky a ocka Maroša. Super vystúpenie Haleckých ukončila úradujúca Majsterka Európy SHITO ryu - Sofia, keď v kumite získala striebornú medailu. Ostatným PRESOV KARATE KIDS sa nepodarilo získať medailu, avšak na súťažiach ide hlavne u detí o to, aby na danej súťaži podali vždy lepší výkon, ako na tej minulej a to splnili do bodky všetky PRESOV KARATE KIDS.

Prvou vážnou previerkou pre PRESOV KARATE KIDS do 11 rokov, bolo 1.kolo Slovenského pohára detí v Trenčíne. Súťaž sa uskutočnila dňa 16.02.2019 a PRESOV KARATE KIDS boli neuveriteľne úspešní. Získali krásnych 17 medailí (3-3-11=17 medailí!). Suma sumárum 17 medailí, 9.miesto v bodovom hodnotení z 51 klubov z celého Slovenska, polovica reprezentantov nováčikov a mohlo byť aj lepšie ... Dôležitejšie ako výsledky u detí sú hlavne spomienky na pekný víkend, ich nová motivácia na sebe pracovať a možnosť štartu na súťažiach, ktoré im neskôr otvárajú dvere do vrcholového karate. Prešovčania boli po súťaži spokojní, deti nadšené a množstvo PRESOV KARATE KIDS čaká na ďalšie kolo slovenského pohára v Myjave ako na Ježiška. To je základ, aby ich karate bavilo. Tréneri z Prešova poďakovali na záver súťaže rodičom a sponzorom, že deťom z Prešova veria a podporujú ich v súťažnom karate a ich ceste stať sa raz ľuďmi milujúcimi šport, pohyb a súťaženie.

Výsledky PRESOV KARATE KIDS na 1. kole SR pohára: https://www.sutazekarate.sk/sutaze_klubvysl.php?klub=79&sutaz=183 www.karate-presov.sk www.juniorko.sk

Poslednou a zároveň najťažšou súťažou, ktorú absolvovali PRESOV KARATE KIDS bola GRAND PRIX SLOVAKIA 2019 24.02.2019 v Bratislave. Do Bratislavy PREŠOV vyslal 11 PRESOV KARATE KIDS. Súťaž dopadla pre JUNIOR PREŠOV ziskom síce len jednej bronzovej medaily a štyrmi zemiakovými medailami, avšak deti si odnášajú skvelé skúsenosti. Súťaž nabitá konkurenciou z celej Európy potvrdila, že karate nie je ľahký šport a len tvrdý pravidelný tréning zabezpečí víťazné pocity.

VÝSLEDKY: 3. miesto - KATARÍNA KOČIŠOVÁ - kumite 8. a 9. ročné dievčatá

www.karate-presov.sk
www.juniorko.sk

 
1.3.2019 | Autor: Ľubomír Čiernik | Šport | čítané: 2573 krát