Štvrtok, 02. máj 2024
Meniny má Žigmund | zajtra Galina

Na Dobrý festival prídu RAZORLIGHT!

Britská kapela RAZORLIGHT, jedna z popredných indie-rockových kapiel prvej dekády 21. storočia, zavíta tento rok na Dobrý festival v Prešove.

Razorlight vznikli v Londýne v roku 2002 okolo gitaristu, speváka a skladateľa Johnnyho Borella. Od svojho vzniku predali viac ako 4 milióny albumov, absolvovali úspešné turné po vypredaných arénach v UK a vystúpili na najväčších svetových festivaloch.

Ich debutové album Up all Night z roku 2004 sa dostalo na tretie miesto UK album chart a singel Somewhere
Else bol dvojkou v hitparáde singlov, v 2005 získali cenu časopisu NME za Best New Band.
Druhý, eponymný album, vydaný v roku 2006, im otvoril cestu na medzinárodnú scénu a ihneď sa stal jednotkou v britskej hitparáde. Singel In the Morning sa umiestnil na treťom mieste a skladba America bola jednotkou v UK, pričom úspechy dosiahla aj v medzinárodnom meradle. V roku 2007 mali dve nominácie na Brit Awards (najlepšia britská kapela a najlepší singel „America“) a dve nominácie na cenu NME (najlepšia kapela a najlepší album).

Hlavný singel z tretieho albumu Slipway Fires sa dostal na piate miesto ostrovnej hitparády a bodoval aj v ďalších európskych krajinách. Kapela prešla viacerými personálnymi zmenami, aby sa v roku 2018 vrátila po 10 rokoch vrátila v plnej sile aj s novým albumom Olympus sleeping, s ktorým chytila nový dych a vybehla na koncertné turné.

„Bol som si pozrieť koncert Razorlight v Bruseli vo februári a bol to skvelý koncert, energický a veľmi profesionálne odohratý. Som rád, že kapela prijala naše pozvanie“, vysvetľuje Miro Tásler, organizátor festivalu.

11. ročník Dobrého festivalu sa bude konať 14. -16. júna 2019 na prírodnom kúpalisku Delňa v Prešove. Zatiaľ ohlásené mená účinkujúcich: IMT Smile, RAZORLIGHT, N. O. H. A. , Ofenbach, Pendulum DJ set, Kali a Peter Pan, Karolina Czarneczka, Chikiliki Tu-a, Heľenine oči, Elevenhill, Satin lead, Adam Ďurica, Emma Drobná, Buranowski. Ďalšie mená budú postupne zverejňované na www.dobryfestival.sk a www.facebook.com/dobryfestival. Vstupenky sú v predaji v sieti ticketportal a ticketlive.

Súvisiace články
12.6.2019 Dobrý festival štartuje už tento týždeň ! Buď „trendy“ a príď busom! 11.6.2019 IMT SMILE hlási viac ako mesiac pred koncertom vypredanú Východnú a chystá špeciálny program pre Dobrý festival! 27.5.2019 DOBRÝ FESTIVAL zverejnil finálny denný program: Kedy vystúpi IMT SMILE, PENDULUM, OFENBACH, KALI, či AMORPHIS?
Mohlo by Vás zaujímať
Sándor Petöfi má bustu na Hlavnej ulici v Prešove
Vedenie mesta Prešov v spolupráci s Generálnym konzulátom Maďarska v Košiciach slávnostne odhalilo bustu venovanú významnej osobnosti uhorských dejín, básnikovi Sándorovi Petöfimu.
Prešov ako centrum divadelného umenia už po 58. raz
Obľúbená súťaž umeleckej tvorivosti vysokoškolákov Slovenska, známa ako Akademický Prešov, sa uskutoční od 22. do 25. apríla 2024. Pred prešovským publikom vystúpia nielen profesionálne divadelné súbory zo Slovenska, ale aj z Čiech, Poľska a Maďarska. So širokým spektrom inscenačných poetík sa predstaví v symbolickom počte sedem študentských a sedem profesionálnych divadelných zoskupení.
ZÍSKAJ SUPER HRACIU KARTIČKU A VYHRAJ VYMAKANÉ CENY!
Nepremeškaj skvelú akciu v kinách CINEMAX! Nakúp na bufete občerstvenie za minimálne 5€ a hraj o skvelé ceny.
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK