PIS: aktuálne informácie o meste, radnici a spoločenských, kultúrnych a športových akciach v regióne

https://www.pis.sk/clanok/17799/na_dobry_festival_pridu_razorlight.html

Na Dobrý festival prídu RAZORLIGHT!

Britská kapela RAZORLIGHT, jedna z popredných indie-rockových kapiel prvej dekády 21. storočia, zavíta tento rok na Dobrý festival v Prešove.

Razorlight vznikli v Londýne v roku 2002 okolo gitaristu, speváka a skladateľa Johnnyho Borella. Od svojho vzniku predali viac ako 4 milióny albumov, absolvovali úspešné turné po vypredaných arénach v UK a vystúpili na najväčších svetových festivaloch.

Ich debutové album Up all Night z roku 2004 sa dostalo na tretie miesto UK album chart a singel Somewhere
Else bol dvojkou v hitparáde singlov, v 2005 získali cenu časopisu NME za Best New Band.
Druhý, eponymný album, vydaný v roku 2006, im otvoril cestu na medzinárodnú scénu a ihneď sa stal jednotkou v britskej hitparáde. Singel In the Morning sa umiestnil na treťom mieste a skladba America bola jednotkou v UK, pričom úspechy dosiahla aj v medzinárodnom meradle. V roku 2007 mali dve nominácie na Brit Awards (najlepšia britská kapela a najlepší singel „America“) a dve nominácie na cenu NME (najlepšia kapela a najlepší album).

Hlavný singel z tretieho albumu Slipway Fires sa dostal na piate miesto ostrovnej hitparády a bodoval aj v ďalších európskych krajinách. Kapela prešla viacerými personálnymi zmenami, aby sa v roku 2018 vrátila po 10 rokoch vrátila v plnej sile aj s novým albumom Olympus sleeping, s ktorým chytila nový dych a vybehla na koncertné turné.

„Bol som si pozrieť koncert Razorlight v Bruseli vo februári a bol to skvelý koncert, energický a veľmi profesionálne odohratý. Som rád, že kapela prijala naše pozvanie“, vysvetľuje Miro Tásler, organizátor festivalu.

11. ročník Dobrého festivalu sa bude konať 14. -16. júna 2019 na prírodnom kúpalisku Delňa v Prešove. Zatiaľ ohlásené mená účinkujúcich: IMT Smile, RAZORLIGHT, N. O. H. A. , Ofenbach, Pendulum DJ set, Kali a Peter Pan, Karolina Czarneczka, Chikiliki Tu-a, Heľenine oči, Elevenhill, Satin lead, Adam Ďurica, Emma Drobná, Buranowski. Ďalšie mená budú postupne zverejňované na www.dobryfestival.sk a www.facebook.com/dobryfestival. Vstupenky sú v predaji v sieti ticketportal a ticketlive.

 
21.2.2019 | Autor: Hana Tásler | Kultúra a voľný čas | čítané: 2737 krát