PIS: aktuálne informácie o meste, radnici a spoločenských, kultúrnych a športových akciach v regióne

https://www.pis.sk/clanok/17794/presovski_volejbalisti_su_strieborni.html

Prešovskí volejbalisti sú strieborní

Prešovskí volejbalisti bojovali o Slovenský pohár statočne, vo finále ich tesne zdolali Košičania.

V Humennom sa v dňoch 16. a 17. februára uskutočnil finálový turnaj o Slovenský pohár, na ktorý sa Prešovčania prebojovali po vyradení najväčšieho favorita na celkové víťazstvo, tímu VK Prievidza.

„Rozhodlo asi trochu športového šťastia, aj keď to praje pripraveným. Dali sme do toho všetko, hlavu, telo aj srdce, takže chlapcom nemám čo vyčítať. Košičanom blahoželám, o tú jednu - dve lopty navyše boli lepší a zaslúžili si to, " uviedol Erik Digaňa, tréner VK MIRAD PU Prešov.

Volejbalisti VK MIRAD PU Prešov majú tak za sebou víkend nabitý emóciami a peknými športovými výkonmi.

V sobotu v semifinále najprv zdolali hráčov Svidníka hladko 3:1. Z druhej semifinálovej dvojičky (Nitra/Košice) sa po 5-setovej bitke do finále prebojovali volejbalisti Košíc. Nedeľňajšie vyvrcholenie turnaja o cennú trofej prinieslo divácky atraktívny a napínavý volejbal, na ktorého konci sa z premiérového víťazstva tešili Košičania po najtesnejšej výhre 3:2 (25:19, 19:25, 24:26, 17:25, 15:11).

Ziskom strieborných medailí na tomto turnaji sa prešovskí volejbalisti stali 2. najúspešnejším klubom v histórií pohárovej súťaže.

 
19.2.2019 | Pridal: DC | Šport | čítané: 1110 krát