Štvrtok, 28. marec 2024
Meniny má Soňa | zajtra Miroslav

Prešovskí volejbalisti vyradili z turnaja o Slovenský pohár obhajcu

Volejbalisti VK MIRAD PU Prešov sa v stredu postarali o doteraz najväčšie prekvapenie sezóny.

Prešovskí volejbalisti vyradili z turnaja o Slovenský pohár obhajcu
Prešovskí volejbalisti vyradili z turnaja o Slovenský pohár obhajcu

Šarišania z priebežného 5.miesta extraligy, vyhrali v štvrťfinále nad lídrom tabuľky a obhajcom trofeje VK Prievidza 3:2 (25:23, 21:25, 25:22, 19:25, 15:10) a postúpili do semifinále Slovenského pohára.
V dňoch 16. -17. februára sa predstavia na záverečnom turnaji Final Four v súbojoch o cennú trofej. V Mestskej športovej hale v Humennom sa v semifinále stretnú s minuloročným finalistom TJ Slávia Svidník. Druhú semifinálovú dvojicu tvoria VKP Bystrina SPU Nitra a VK KDS-Šport Košice.

Prešov zdolal Prievidzu na domácej pôde druhýkrát v sezóne. Predtým v základnej časti Edymax extraligy a ako jediný zatiaľ "Kohútov" dokázal pokoriť. Prešovčania viedli 1:0 i 2:1 na sety. Líder najvyššej súťaže vyrovnal na 2:2, ale nezachytil úvod tajbrejku pri podaní nahrávača Juraja Jurka a tak sa z postupu medzi štyri najlepšie tímy tešil víťaz Slovenského pohára z rokov 2005, 2016 a 2017. Druhý rok za sebou sa stalo, že obhajca nepostúpil do semifinále. Pred rokom sa to stalo práve Prešovu. Hráčom zápasu sa stal kapitán Martin Sopko st. ,  autor 21 bodov, smečiar Michal Hudák si pripísal 6 blokov.

Erik Digaňa, tréner VK MIRAD PU Prešov: „Blahoželám chalanom k odretému víťazstvu. Toto je hra, ktorá nás zdobí, so žilou na krku. Páči sa mi, že sme hrali, ako jeden celok. Dobre sme vykrývali, ľahké lopty, ktoré nám Prievidza odovzdala a patrične sme ich dohrali. Na Prievidzu bol vyvinutý väčší tlak, oni museli, ale my sme chceli. Tento zápas si určite zapamätám do konca života, nie kvôli výhre, ale preto, ako dokáže pracovať psychika športovca. Chcem sa poďakovať divákom, že si v strede pracovného týždňa našli cestu do športovej haly a dokázali urobiť fantastickú atmosféru.  Verím, že sme ich potešili, nielen víťazstvom, ale aj hrou."

Gabriel Chochoľak, asistent trénera VK Prievidza: „Prehrali sme s Prešovom, dobrým družstvom, s ktorým sme už na ich pôde prehrali. Nedokázali sme využiť šance, ktoré sme v zápase mali. Prešov ich premenil a mal navrch. Prešovčania vyhrali zaslúžene. My sme si šance prepásli. Gratulujeme im k úspechu a držíme palce v ďalšom vývoji Slovenského pohára."

Počet divákov: 249 divákov
Čas trvania zápasu: 127 minút
Rozhodovali: Alexander Sluk Igor Porvazník

Mohlo by Vás zaujímať
Prešovskí volejbalisti vstúpili do play-off domácim víťazstvom
V sobotu odštartovala vyraďovacia časť Niké Extraligy mužov. Volejbalisti VK MIRAD UNIPO Prešov hostili na domácej palubovke súperov z Nitry. Zverenci trénera Erika Digaňu zvíťazili v prvom zápase štvrťfinálovej série 3:0 (25:23, 25:17, 25:20) a v sérii hranej na 2 výhry vedú 1:0. Svoj postup medzi top štvorku môžu potvrdiť už vo štvrtok (14.3.2024) pod Zoborom.
V Prešove ocenili naj športovcov už po 63. raz v histórii
Mesto Prešov ocenilo v posledný februárový deň svojich najúspešnejších športovcov za rok 2023 počas galavečera v Parku kultúry a oddychu. Športovcom roka sa stal hádzanár Lukáš Urban z domáceho klubu Tatran Prešov. Do Siene slávy prešovského športu bola uvedená významná osobnosť hádzanárskych dejín Pavol Palša a in memoriam tam pribudol aj legendárny prešovský futbalista Gejza Šimanský. Galavečerom hostí už tradične sprevádzal známy športový komentátor Marcel Merčiak.
Majsterky Slovenska zavítali na prešovskú radnicu
Prešovské hokejistky z klubu ŽHK 2000 - ŠARIŠANKA Prešov sa stali majsterkami Slovenska vôbec po prvýkrát vo svojej takmer 30-ročnej histórii fungovania klubu. Osobne ich na prešovskej radnici privítal a zagratuloval k ich úspechu aj primátor mesta František Oľha.
Tatran Prešov získal už 25. Slovenský pohár
Hádzanári Tatrana Prešov oslavujú zisk jubilejného 25. Slovenského pohára! Z cennej trofeje sa tešia osemnástykrát v ére samostatnosti a sú neohrozenými rekordérmi v počte víťazstiev v slovenskej pohárovej súťaži.
Prešovskí volejbalisti vyrovnali semifinálovú sériu
V sobotu pokračovala Niké Extraliga mužov druhými semifinálovými zápasmi play-off. Volejbalisti VK MIRAD UNIPO Prešov hostili družstvo Komárna. Zverenci trénera Erika Digaňu vyhrali v 5-setovej dráme 3:2 (25:16, 25:19, 18:25, 20:25, 15:11). V sérii na 3 výhry je stav vyrovnaný 1:1. V druhej dvojičke o miestenku do finále Bratislava vyrovnala sériu s Myjavou na 1:1.
HOKEJBAL: Prešov na jar zatiaľ 100- percentný.
Prvé extraligové turnaje v roku 2024 majú za sebou už aj hokejbalisti Prešova, ktorý pokračujú v nasadenom tempe z jesennej časti.
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK