PIS: aktuálne informácie o meste, radnici a spoločenských, kultúrnych a športových akciach v regióne

https://www.pis.sk/clanok/17708/karate_klub_junior_organizoval_akciu-_aka_na_slovensku_este_nebola.html

Karate klub Junior organizoval akciu, aká na Slovensku ešte nebola!

Deti z karate klubu boli rozhodcami, moderátormi a manažérmi tejto super akcie!

Tesne pred Vianocami 2018 organizoval Karate klub Junior Prešov akciu pre deti z ich klubu, aká ešte na Slovensku nebola. A to nielen tým, že sa súťaže zúčastnili len detičky z tohto prešovského klubu a že jediný klub dokáže vytvoriť konkurenčné prostredie takmer pre dve stovky detičiek, ktoré sa zúčastňujú jeho tréningových jednotiek. Išlo aj o to, že súťaž prebiehala voľným tempom a aj keď súboje boli tvrdé, hlavným heslom tejto skvelej akcie bolo: NÁJDI CHUŤ SÚŤAŽIŤ!

Súťaž mala názov Nemo CUP 2018 a prebehla dňa 22.12.2018 v telocvični ZŠ Šrobárovej v Prešove. Kto prišiel, videl množstvo detskej radosti, chuti zlepšovať sa a vyhrávať. Áno, dobre tušíte, súťaž KK JUNIOR nazval podľa dobre známej bojovnej rozprávkovej rybičky. Takže po NINJA KORYTNAČKÁCH z roku 2017, tentoraz vsadil JUNIOR na bojovnú rybku, pričom všetko sa na súťaži nieslo v znamení uvoľnenej rozprávkovej, ale hlavne súťažnej atmosféry. Nebola to len klasická súťaž v karate, ale hlavne akcia, kde niektoré detičky mali možnosť prvýkrát súťažiť a nasať atmosféru porovnávania svojich športových výkonov.
Súťaž Nemo CUP 2018 bola cielená nielen na skúsenejších zverencov karate klubu, ale hlavne na začínajúcich karatistov. Zúčastnili sa jej deti z 5 telocviční z celého Prešova, kde Junior trénuje. Súťaž obsahovala nielen prvky klasickej športovej akcie, ale zaujímavosťou bola aj zapracovanosť skúsenejších zverencov do rolí rozhodcov, manažérov a aj moderátorov. Takže v role hlavného manažéra zápasiska alebo pri rozdeľovaní cien ste mohli vidieť aj 10 ročné detičky, ktoré to zvládli na jednotku. Prešov a JUNIOR vychováva nielen športovcov, ale hlavne sebavedomých šikovných mladých ľudí.

Po zhodnotení všetkých zúčastnených to bola doposiaľ najlepšia akcia Junioru pre prešovské deti. A nielen pre nich. KK JUNIOR si pozval podobne, ako na svoj KARATE CAMP v auguste 2018, aj teraz svojich kamarátov zo Spišskej katolíckej charity. Na KARATE CAMP sa detičky zúčastnili týždennej akcie na Sigorde - Zelený breh, kde trénovali a športovali na náklady prešovského klubu. Teraz súťažili v atleticko - karatistickej disciplíne AGILITY, pričom išlo o 5 detičiek, ktoré sa v prešovskej konkurencii nestratili.
Jennifer PIŠTOVÁ a Nikola PIŠTOVÁ získali striebornú, resp. bronzovú medailu, čo je perfektný úspech detičiek, ktoré sú veľkými bojovníkmi aj v reálnom živote.

Množstvo cien a darčekov od sponzorov dostali deti z Karate klubu Junior Prešov a aj ich kamaráti zo Spišskej Novej Vsi. Všetky detičky, ktoré štartovali v danej súťaži, okrem krásnych medailí a diplomov s NEMOM, dostali aj kvalitné zelené KROKSY. Pre najlepších boli pripravené rôzne ceny od karate vybavenia, náradia a náčinia, aj klubové oblečenie Karate klubu Junior Prešov, rôzne hračky, retiazky a rozličné šperky pre dievčatá, športové vaky a tašky Karate klubu Junior a mnoho ďalších krásnych cien.
Aj touto cestou chcú tréneri poďakovať sponzorom za krásne vecné ceny a super podporu tohto skvelého podujatia. PREŠOV DRŽÍ SPOLU! Všetkých ktorí pomohli, nájdete na facebookovej stránke: Karate klub Junior Presov, alebo na Instagrame: karateklubjuniorpresov.

JUNIOR PREŠOV ďakuje za super zážitky, neskutočné emócie a neskutočnú zábavu. Množstvo ocenení, množstvo cien, množstvo radosti. Tuhé boje detičiek z Prešova rozhodli o víťazoch. Sponzori, rodičia a tréneri zabezpečili krásnu akciu v predvianočnom čase. Pokročilí reprezentanti nielen pomáhali mladším pretekárom pri ich štartoch, ale mali aj role rozhodcov, manažérov akcie a poniektorí dokonca aj moderovali. Super šikovné prešovské deti. :D

Ako to na správnej súťaži býva, máme aj mená najlepších detí štartujúcich na tejto súťaži:

Najlepší Nemovia (začiatočníci):
SOŇA BŽDOCHOVÁ
SAMUEL VEVERKA
MATEJ OČIPA

Najlepší pokročilí reprezentanti:
DÁVID DANKOVIČ
VILIAM TOBIAS SLANINA
ŠIMON HOŠKO

P. S. : EŠTE RAZ VŠETKÝM GRATULUJEME A ĎAKUJEME! VŠETKO PRE DETI, VŠETKO DO BUDÚCICH GENERÁCIÍ! RAZ SA TO VRÁTI VŠETKÝM, O TOM SME PRESVEDČENÍ V JUNIORE?

www.karate-presov.sk
www.juniorko.sk

 
10.1.2019 | Autor: Ľubomír Čiernik | Šport | čítané: 3843 krát