Piatok, 17. máj 2024
Meniny má Gizela | zajtra Viola

Karate klub Junior organizoval akciu, aká na Slovensku ešte nebola!

Deti z karate klubu boli rozhodcami, moderátormi a manažérmi tejto super akcie!

Tesne pred Vianocami 2018 organizoval Karate klub Junior Prešov akciu pre deti z ich klubu, aká ešte na Slovensku nebola. A to nielen tým, že sa súťaže zúčastnili len detičky z tohto prešovského klubu a že jediný klub dokáže vytvoriť konkurenčné prostredie takmer pre dve stovky detičiek, ktoré sa zúčastňujú jeho tréningových jednotiek. Išlo aj o to, že súťaž prebiehala voľným tempom a aj keď súboje boli tvrdé, hlavným heslom tejto skvelej akcie bolo: NÁJDI CHUŤ SÚŤAŽIŤ!

Súťaž mala názov Nemo CUP 2018 a prebehla dňa 22.12.2018 v telocvični ZŠ Šrobárovej v Prešove. Kto prišiel, videl množstvo detskej radosti, chuti zlepšovať sa a vyhrávať. Áno, dobre tušíte, súťaž KK JUNIOR nazval podľa dobre známej bojovnej rozprávkovej rybičky. Takže po NINJA KORYTNAČKÁCH z roku 2017, tentoraz vsadil JUNIOR na bojovnú rybku, pričom všetko sa na súťaži nieslo v znamení uvoľnenej rozprávkovej, ale hlavne súťažnej atmosféry. Nebola to len klasická súťaž v karate, ale hlavne akcia, kde niektoré detičky mali možnosť prvýkrát súťažiť a nasať atmosféru porovnávania svojich športových výkonov.
Súťaž Nemo CUP 2018 bola cielená nielen na skúsenejších zverencov karate klubu, ale hlavne na začínajúcich karatistov. Zúčastnili sa jej deti z 5 telocviční z celého Prešova, kde Junior trénuje. Súťaž obsahovala nielen prvky klasickej športovej akcie, ale zaujímavosťou bola aj zapracovanosť skúsenejších zverencov do rolí rozhodcov, manažérov a aj moderátorov. Takže v role hlavného manažéra zápasiska alebo pri rozdeľovaní cien ste mohli vidieť aj 10 ročné detičky, ktoré to zvládli na jednotku. Prešov a JUNIOR vychováva nielen športovcov, ale hlavne sebavedomých šikovných mladých ľudí.

Po zhodnotení všetkých zúčastnených to bola doposiaľ najlepšia akcia Junioru pre prešovské deti. A nielen pre nich. KK JUNIOR si pozval podobne, ako na svoj KARATE CAMP v auguste 2018, aj teraz svojich kamarátov zo Spišskej katolíckej charity. Na KARATE CAMP sa detičky zúčastnili týždennej akcie na Sigorde - Zelený breh, kde trénovali a športovali na náklady prešovského klubu. Teraz súťažili v atleticko - karatistickej disciplíne AGILITY, pričom išlo o 5 detičiek, ktoré sa v prešovskej konkurencii nestratili.
Jennifer PIŠTOVÁ a Nikola PIŠTOVÁ získali striebornú, resp. bronzovú medailu, čo je perfektný úspech detičiek, ktoré sú veľkými bojovníkmi aj v reálnom živote.

Množstvo cien a darčekov od sponzorov dostali deti z Karate klubu Junior Prešov a aj ich kamaráti zo Spišskej Novej Vsi. Všetky detičky, ktoré štartovali v danej súťaži, okrem krásnych medailí a diplomov s NEMOM, dostali aj kvalitné zelené KROKSY. Pre najlepších boli pripravené rôzne ceny od karate vybavenia, náradia a náčinia, aj klubové oblečenie Karate klubu Junior Prešov, rôzne hračky, retiazky a rozličné šperky pre dievčatá, športové vaky a tašky Karate klubu Junior a mnoho ďalších krásnych cien.
Aj touto cestou chcú tréneri poďakovať sponzorom za krásne vecné ceny a super podporu tohto skvelého podujatia. PREŠOV DRŽÍ SPOLU! Všetkých ktorí pomohli, nájdete na facebookovej stránke: Karate klub Junior Presov, alebo na Instagrame: karateklubjuniorpresov.

JUNIOR PREŠOV ďakuje za super zážitky, neskutočné emócie a neskutočnú zábavu. Množstvo ocenení, množstvo cien, množstvo radosti. Tuhé boje detičiek z Prešova rozhodli o víťazoch. Sponzori, rodičia a tréneri zabezpečili krásnu akciu v predvianočnom čase. Pokročilí reprezentanti nielen pomáhali mladším pretekárom pri ich štartoch, ale mali aj role rozhodcov, manažérov akcie a poniektorí dokonca aj moderovali. Super šikovné prešovské deti. :D

Ako to na správnej súťaži býva, máme aj mená najlepších detí štartujúcich na tejto súťaži:

Najlepší Nemovia (začiatočníci):
SOŇA BŽDOCHOVÁ
SAMUEL VEVERKA
MATEJ OČIPA

Najlepší pokročilí reprezentanti:
DÁVID DANKOVIČ
VILIAM TOBIAS SLANINA
ŠIMON HOŠKO

P. S. : EŠTE RAZ VŠETKÝM GRATULUJEME A ĎAKUJEME! VŠETKO PRE DETI, VŠETKO DO BUDÚCICH GENERÁCIÍ! RAZ SA TO VRÁTI VŠETKÝM, O TOM SME PRESVEDČENÍ V JUNIORE?

www.karate-presov.sk
www.juniorko.sk

Mohlo by Vás zaujímať
3b HbL VÝCHOD: Pred posledným kolom základnej časti a Play OFF, už len zopár otáznikov.
Do Play OFF regionálnej 3b Hokejbalovej ligy VÝCHOD zostáva mužom odohrať posledné, dohrávané ligové kolo a začne sa boj o poháre najcennejšie. A ako si počínali Vaše družstvá, si pozrite v nasledujúcich riadkoch.
Obnovené značenie na cyklotrasách v Prešovskom kraji
V novej sezóne čaká cyklistov 400 km obnoveného značenia a počas roka pribudne ďalších 320 km PREŠOV, 25. apríl 2024 – Na cyklistov v Prešovskom kraji čaká v novej sezóne 400 km obnoveného značenia. Počas roka 2024 prejde obnovou ďalších vyše 300 kilometrov. Obnovu značenia cyklotrás zabezpečila Krajská organizácia cestovného ruchu Severovýchod Slovenska.
Prešovskí volejbalisti definitívne na nepopulárnom 4. mieste
V sobotu pokračovala tretím zápasom séria o bronzové medaily Niké Extraligy mužov medzi volejbalistami VK MIRAD UNIPO Prešov a TJ Spartak Myjava. Napriek veľkej bojovnosti sa domácim hráčom nepodarilo sériu zdramatizovať a po prehre 2:3 (20:25, 25:23, 25:14, 22:25, 12:15) si Kopaničiari z metropoly Šariša odviezli cenné kovy. Vo finále hranom na 4 výhry sa hráčom Bratislavy podarilo vyrovnať sériu o majstrovský titul proti Komárnu na 2:2.
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK