Piatok, 10. máj 2024
Meniny má Viktória | zajtra Blažena

V Prešove sa "robí karate" na medzinárodnej úrovni

Dňa 07.12.2018 ocenil Slovenský olympijský výbor (SOV) na valnom zhromaždení v Šamoríne Karate Klub Junior Prešov za projekt JUNIORKO (www.juniorko.sk).

Ocenenie za najlepší projekt od Slovenského olympijského výboru pre projekt JUNIORKO v súťaži "ŠPORT JE NÁDEJ" je ocenením nielen prešovského klubu, ale hlavne detí do neho zapojených, ktoré sa vďaka projektu dostali do športového sveta a naplno ukazujú svoje schopnosti. Projekt v súčasnosti rozvíja 5 detičiek z detského domova z Prešova, ktoré sú nielenže vyrovnanými súpermi "obyčajných detí" ale dokonca aj vyhrávajú. Manuel Laci je napríklad vicemajster Európy SHITO RYU 2018 a majster Slovenskej republiky GOJU RYU 2016. Okrem iného je Manuel aj Talent roka 2016 – anketa vyhlásená mestom Prešov a je sumárny vicemajster Slovenského pohára v karate v sezóne 2016/17.  Jeho sestra MELÁNIA je vicemajsterka Európy SHITO RYU 2018, vicemajsterka Slovenska 2018,  vicemajsterka Slovenska GOJU RYU 2016 a sumárna vicemajsterka v Slovenskom pohári v karate v sezóne 2016/17.

Karate klub Junior Prešov ďakuje Slovenskému olympijskému výboru (SOV) za to, že si všimol drinu a progres detičiek a veríme, že všetkých z nich toto ocenenie "nakopne" do ďalšej práce na sebe. A projekt JUNIORKO je zase o krok ďalej v šírení myšlienky, že všetko je možné, ak sa dá príležitosť… .

Začiatkom decembra, na medzinárodnej súťaži v Nitre - Memoriál Rudolfa Farmadína - 8. ročník, ukázali svoj talent práve deti z projektu JUNIORKO naplno. Napriek snehovým vločkám a dažďu dorazili Prešov Karate Kids na Memoriál Rudolfa Farmadína šťastne a bezpečne a s najvyššími cieľmi. Súťaž bola nabitá ťažkou konkurenciou, o čom svedčili štatistiky turnaja. Súťažili športovci z 9 krajín, zo 49 klubov, dokopy 420 reprezentantov. To všetko nasvedčovalo tomu, že to bude kvalitná a náročná súťaž. Zmysel projektu Juniorko potvrdilo nielen ocenenie SOV, ale aj bojovnosť detí z projektu práve na tejto ťažkej súťaži. Pozitívnu náladu si na tatami preniesli Melánia Laciová, ktorá vybojovala zlato. Striebro vybojoval Martin Čonka a bronz pridal Manuel Laci. Všetci traja sú členovia projektu JUNIORKO. Medailovú žatvu uzavrela ziskom striebra Michaela Bryndzová, ktorá tesne pred Vianocami súťažila aj na Karate1 Youth League, Caorle-Venice (svetový pohár mládeže), kam cestovala s reprezentáciou SR. Miška v Taliansku síce vypadla v 1. kole ale získala nové skúsenosti, ktoré jej do budúcna určite pomôžu. Nakoniec naši zverenci ziskom 4 medailí (1-2-1) zabezpečili pre KK Junior Prešov celkové 8. miesto zo 49 zúčastnených klubov na súťaži v Nitre a potvrdili, že v Prešove sa karate robí na vynikajúcej úrovni a aj prešovské deti, majú šancu robiť ho vrcholovo a raz sa možno prebojovať na bájnu Olympiádu.

www.karate-presov.sk, www.juniorko.sk

KK JUNIOR s prezidentom SOV, pánom SIEKELOM
Manuel Laci sa na ťažkej súťaži v Nitre nestratil
Manuel Laci v bojovom nasadení
Martin Čonka s oddielovým parťakom Dávidom Jakubom Katreničom
Martin Čonka vybojoval v Nitre striebro
Melánia Laciová potvrdila, že trénovať sa oplatí
Miška Bryndzová
Miška Bryndzová bola v Nitre strieborná
Miška Bryndzová s parťakmi zo slovenskej reprezentácie na súťaží v Taliansku
Miška Bryndzová s reprezentačnými kolegyňami v Taliansku
Prešov karate kids v Nitre
Tréneri Lehotský a Novacký s prezidentom Slovenského zväzu, pánom Líškom
Mohlo by Vás zaujímať
3b HbL VÝCHOD: Pred posledným kolom základnej časti a Play OFF, už len zopár otáznikov.
Do Play OFF regionálnej 3b Hokejbalovej ligy VÝCHOD zostáva mužom odohrať posledné, dohrávané ligové kolo a začne sa boj o poháre najcennejšie. A ako si počínali Vaše družstvá, si pozrite v nasledujúcich riadkoch.
Obnovené značenie na cyklotrasách v Prešovskom kraji
V novej sezóne čaká cyklistov 400 km obnoveného značenia a počas roka pribudne ďalších 320 km PREŠOV, 25. apríl 2024 – Na cyklistov v Prešovskom kraji čaká v novej sezóne 400 km obnoveného značenia. Počas roka 2024 prejde obnovou ďalších vyše 300 kilometrov. Obnovu značenia cyklotrás zabezpečila Krajská organizácia cestovného ruchu Severovýchod Slovenska.
Prešovskí volejbalisti definitívne na nepopulárnom 4. mieste
V sobotu pokračovala tretím zápasom séria o bronzové medaily Niké Extraligy mužov medzi volejbalistami VK MIRAD UNIPO Prešov a TJ Spartak Myjava. Napriek veľkej bojovnosti sa domácim hráčom nepodarilo sériu zdramatizovať a po prehre 2:3 (20:25, 25:23, 25:14, 22:25, 12:15) si Kopaničiari z metropoly Šariša odviezli cenné kovy. Vo finále hranom na 4 výhry sa hráčom Bratislavy podarilo vyrovnať sériu o majstrovský titul proti Komárnu na 2:2.
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK