Sobota, 20. apríl 2024
Meniny má Marcel | zajtra Ervín

Deti zo Sabinovskej vo vynovenom

Budovy Materskej školy Sabinovská sú nielen krajšie, ale aj energeticky úspornejšie. Pracuje sa však aj na rekonštrukcii ďalších prešovských materských škôl. Tri budú mať aj väčšiu kapacitu.

„Ďakujeme za krásnu materskú školu, “ odkázali deti z Materskej školy Sabinovská prešovskej primátorke Andrei Turčanovej. Ich radosť pramenila z toho, že už chodia do vynovenej škôlky.

Rekonštrukčné práce v sebe zahŕňali predovšetkým odstránenie porúch vyvolaných tepelnými mostami a zlepšenie tepelno - technických vlastností konštrukcií.

V rámci stavebných úprav sa tak zateplili fasády, zhotovilo sa nové oplechovanie vonkajších parapet i atiky a súčasne sa uskutočnila aj rekonštrukcia terás jednotlivých pavilónov.

Tri pavilóny tejto škôlky sú tak po rekonštrukcii nielen energeticky úspornejšie, ale zároveň omnoho estetickejšie.

Celková cena tohto krásneho diela, ktorú mesto Prešov uhradilo z vlastných zdrojov, predstavuje sumu 179 993,59 eur s DPH.

Aktuálne sa v Prešove rekonštruujú aj materské škôlky na uliciach Čapajevova, Važecká a Sládkovičova. Tie budú nielen energeticky úspornejšie a estetickejšie, ale zároveň budú mať aj celkovú vyššiu kapacitu o takmer šesťdesiat žiakov.

Materská školy Sládovičová bude dokončená začiatkom budúceho roka, spomínané dve ďalšie do konca školského roka. V jarných mesiacoch budúceho roka sa začne aj s rekonštrukciou Materskej školy Bratislavská.

Mohlo by Vás zaujímať
Máte doma budúceho škôlkara?
sto Prešov informuje rodičov o možnosti podávania žiadostí na prijatie dieťaťa na predprimárne vzdelávanie do materských škôl v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta Prešov na školský rok 2024/2025.
PREŠOVSKÁ UNIVERZITA SA STALA ODBORNÝM GARANTOM PROJEKTU NA BILINGVÁLNE VZDELÁVANIE DETÍ ZÁKLADNÝCH ŠKÔL
Prešov, 11. 04. 2024 – Prešovská univerzita (PU) v Prešove nadviazala spoluprácu s občianskym združením BILI School na projekte zameranom na bilingválne vzdelávanie detí od prvej triedy základnej školy. Tento inovatívny program, ktorý sa zaoberá vzdelávaním detí v dvoch jazykoch súčasne – slovenskom a anglickom, sa plánuje pilotne spustiť na vybraných verejných základných školách po celom Slovensku už v nadchádzajúcom školskom roku.
ŠTÁTNY TAJOMNÍK CHOVANEC DISKUTOVAL SO ŠTUDENTMI PREŠOVSKEJ UNIVERZITY O EURÓPSKEJ ÚNII
Prešov 18. 04. 2024 – O význame a prínosoch členstva Slovenskej republiky v Európskej únii diskutoval s viac ako stovkou študentov Prešovskej univerzity (PU) v Prešove štátny tajomník Ministerstva zahraničných vecí a európskych záležitostí SR (MZVEZ) Rastislav Chovanec.
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK