Piatok, 19. apríl 2024
Meniny má Jela | zajtra Marcel

FK Ekoprim Prešov – N. L. F Košice 4:1 (3:0)

Futsalový klub Ekoprim Prešov vykročil do sezóny 2018/2019 jasnou výhrou. V 1. kole druhej ligy porazil N. L. F Košice 4:1.

Hneď v úvode novej sezóny sa konalo derby dvoch veľkých rivalov. Futsalisti Prešova hostili v hale na Baštovej ulici súpera z Košíc. Šarišania v prvom polčase využili zaváhania hosťujúcej obrany a strelili tri góly. Košičania znížili stav v druhom polčase. Gól hostí strelil Pavol Gere. Ten istý hráč mohol streliť aj ďalší gól, šancu však nevyužil a prišiel trest. Na opačnej strane sa druhýkrát v zápase presadil skúsený Beliš, ktorý poistil výhru Prešova.

Vynikajúci vstup do sezóny
Prešovčania zaznamenali vynikajúci vstup do novej sezóny. Po triumfe v Superpohári, zvíťazili aj v prvom ligovom stretnutí. „Pred týždňom sme vyhrali Superpohár a v ligovom zápase sme výsledok chceli potvrdiť. To sa nám podarilo. V novej sezóne sa chceme pobiť o prvé miesto a dostať sa do baráže o postup do prvej ligy, “ uviedol na začiatok hráč Ekoprimu Stanislav Krempaský.
Šarišania triumfovali nad Košicami hladko 4:1. „Chvalabohu, vyhrali sme. Čakali sme, že to bude ťažký zápas, ale zvládli sme ho úspešne. Káder sa nám trošku omladil. Jednu štvorku tvoria starší hráči a druhú juniori. Tí zapadli do tímu, ale ešte sa zohrávame, “ zhodnotil Krempaský.

Duel výsledkovo nevyšiel Košičanom. „Tohto roku to dlho vyzeralo, že do druhej ligy sa neprihlásime. Stratili sme sponzora, mužstvo ani netrénovalo. Na poslednú chvíľu nám, ako keby z neba spadol nový sponzor. V prvom tohtosezónnom zápase sa mužstvo dostalo do haly prvýkrát po polroku a nedostatky boli veľké, “ povedal tréner N. L. F Košice Richard Bačo. „Prešov nás predčil a využil všetky naše chyby. V druhom polčase sme sa snažili niečo s výsledkom urobiť. Podarilo sa nám dať kontaktný gól, ale súper nás schladil ďalším. Ideme ďalej, dúfam, že sa dáme dokopy a naša hra sa zlepší.“
FK Ekoprim Prešov – N. L. F Košice 4:1 (3:0)
Góly: Mikluš 2, Beliš 2 - Gere

Mohlo by Vás zaujímať
Prešovskí volejbalisti vyrovnali semifinálovú sériu
V sobotu pokračovala Niké Extraliga mužov druhými semifinálovými zápasmi play-off. Volejbalisti VK MIRAD UNIPO Prešov hostili družstvo Komárna. Zverenci trénera Erika Digaňu vyhrali v 5-setovej dráme 3:2 (25:16, 25:19, 18:25, 20:25, 15:11). V sérii na 3 výhry je stav vyrovnaný 1:1. V druhej dvojičke o miestenku do finále Bratislava vyrovnala sériu s Myjavou na 1:1.
Prešovským volejbalistom po dvoch rokoch ušlo finále, zahrajú si o bronz
Vo štvrtok pokračovala Niké Extraliga mužov štvrtými semifinálovými zápasmi play-off. Volejbalisti VK MIRAD UNIPO Prešov opäť hostili družstvo Komárna. Zverenci trénera Erika Digaňu dokázali reagovať na 2-setové manko, ale napriek vyrovnaniu padli v tajbrejku po setoch (21:25, 23:25, 25:22, 25:23, 12:15). Museli sa skloniť pre súperom, ktorý ich po výhre 3:1 na zápasy poslal do série o bronzové medaily. V druhej dvojičke o miestenku do finále Bratislava vyrovnala sériu s Myjavou na 2:2.
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK