PIS: aktuálne informácie o meste, radnici a spoločenských, kultúrnych a športových akciach v regióne

https://www.pis.sk/clanok/17584/mali_atleti_sutazili_o_pohar.html

Malí atléti súťažili o pohár

V telocvični ZŠ Sibírska sa 10. novembra uskutočnilo ďalšie kolo súťaže v detskej atletike. Pomenované bolo po maskotovi Detskej atletiky - Spajkym.

Súťaže sa zúčastnilo 17 detských družstiev, čo je zatiaľ rekord v účasti na Spajkyho pohári. Disciplíny pre deti pomáhal pripraviť aj početný tím rozhodcov z Fakulty športu Prešovskej univerzity.

Po odštartovaní pretekov sa už súťažilo ostošesť, už tradične najprv v piatich disciplínach, na záver deti absolvovali vytrvalostný beh. Potom sa už len zrátali body a prišla najzaujímavejšia čast, teda vyhlásenie výsledkov.

Poradie bolo veľmi tesné - na bronzovej priečke sa umiestnilo družstvo zo ZŠ Komenského Bardejov B s počtom bodov 21, na druhom mieste sa umiestnili ich tímoví kolegovia (ZŠ Komenského Bardejov) z A - družstva s celkovým počtom 12 bodov a iba o jeden bodík ich predstihol víťaz súťaže AC Run is Fun Prešov A (11 bodov).

Víťazi získali medaily, pohár a darčeky od nákupného centra Eperia Prešov. Nikto neodišiel naprázdno, všetky deti dostali odznak Detskej atletiky a občerstvenie, ktoré pripravilo mesto Prešov.

Organizátori aj touto cestou ďakujú všetkým podporovateľom, ale najmä deťom a ich trénerom za účasť na tomto podujatí a samozrejme rodičom, ktorí svoje ratolesti povzbudzovali z tribúny.

 
13.11.2018 | Pridal: DC | Šport | čítané: 1344 krát