PIS: aktuálne informácie o meste, radnici a spoločenských, kultúrnych a športových akciach v regióne

https://www.pis.sk/clanok/17574/bazen_stuka_je_po_vynoveni_opat_otvoreny.html

Bazén Šťuka je po vynovení opäť otvorený

Dobrá správa pre plavcov - Prešovčania môžu od soboty 10. 11. opäť využívať školský bazén Šťuka pri Základnej škole Mirka Nešpora.
Bazén Šťuka je po vynovení opäť otvorený
Bazén Šťuka je po vynovení opäť otvorený

Práce na odstraňovaní havarijného stavu školského bazéna Šťuka sú dokončené i skolaudované a bazén môže od zajtrajška opäť slúžiť plavcom. Tí sa už môžu tešiť na vynovené šatne a výkonnejšiu vzduchotechniku.

Výmenou hydroizolácie v sprchách a šatniach bolo odstránené aj zatekanie do suterénu, priestory majú nové podlahy, v ženskej šatni sú aj nové okná. Novinkou v šatniach a sprchách sú podhľady s vývodmi opätovne sfunkčnenej vzduchotechniky a s novými svietidlami so senzormi pohybu.

Práce sa týkali aj suterénnych technologických miestností, kde projekt riešil opravu železobetónových prefabrikátov, kde bola obnažená nosná výstuž. Pripravil sa tiež kryt vyrovnávajúcej nádrže a a cielené odsávanie vzduchu z priestoru, kde je v pritekajúcej vode vysoká koncentrácia chlóru. Pre odsávanie chlóru z technologickej miestnosti sa vybudovalo zvlášť nové odsávacie potrubie, ktoré bolo vyvedené nad strechu budovy.

Práce v objeme 99 637 eur zrealizovala prešovská spoločnosť Lavender v dohodnutom termíne piatich mesiacov.

Rozpis otváracích hodín v bazéne Šťuka pre verejnosť nájdete: http://www.zsnespo.sk/sk/bazen

 
9.11.2018 | Pridal: Redakcia PIS | Šport | čítané: 4557 krát