Štvrtok, 28. marec 2024
Meniny má Soňa | zajtra Miroslav

Mariánska púť v Levoči 2018

Zdravotnícku pomoc pre státisíce veriacich, ktorí sa počas víkendu zúčastnia Mariánskej púte, bude zabezpečovať 10 zdravotníckych záchranárov a dvaja lekári z Falck Záchranná a.s.

O zdravie pútnikov sa postarajú nepretržite od soboty, od 8.00 hod. do nedele do 14.00 hod. Okrem nich budú pomáhať aj dobrovoľníci, ktorí sa budú pohybovať medzi pútnikmi a zasiahnu v prípade potreby. Priamo na Mariánskej Hore bude zriadené tzv. Medical centrum, s plnou medicínskou výbavou, v ktorom budú záchranári a lekári ošetrovať veriacich, ak budú potrebovať pomoc.
Záchranári sa budú dorozumievať vysielačkami. K dispozícii budú mať kompletne vybavenú záchranársku sanitku, ako aj dve terénne vozidlá s pohonom 4x4 s medicínskou výbavou, ktoré pomôžu v ťažkom teréne na Mariánskej hore, najmä v miestach, kam sa sanitka nedostane.
Falck Záchranná robila zdravotnú asistenciu na Mariánskej púti aj minulý rok. Záchranári vtedy ošetrili 51 účastníkov tohto podujatia. K najčastejším diagnózam patrili úrazy nôh, najmä výrony členka, bolesti kolien, ako aj alergické reakcie na uštipnutie hmyzom či kolapsy z tepla. Prevoz do nemocnice potrebovalo päť pacientov. Dvaja z nich boli vo vážnom stave.
Veriaci by mali počas púte dbať najmä na pitný režim, aby sa vyhli následným vážnym zdravotným ťažkostiam, aj vzhľadom k očakávanému horúcemu víkendu. Chronickí pacienti by nemali zabudnúť na lieky, ktoré užívajú pravidelne. Potrebná je kvalitná, pevná obuv, práve poranenia dolných končatín patria k najčastejším zdravotným komplikáciám počas púte. Vhodné je pribaliť si lieky proti bolesti, repelent na ochranu pred hmyzom, vhodnú pokrývku hlavy a vzdušné oblečenie.

Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK