Piatok, 29. marec 2024
Meniny má Miroslav | zajtra Vieroslava

Mienia skrášliť svoje okolie v Prešove

Komunitná nadácia Prešov (KNP) pokračuje aj v tomto roku v kampani Clean Up The World - Vyčistime svet. Túto kampaň odštartoval v roku 1989 v Sydney austrálsky jachtár a ekologický aktivista Ian Kiernan. Z roka na rok rastie počet zapojených krajín a medzi nimi je od roku 1995 aj Slovensko.

Tohoročné brigády v rámci akcie Clean Up The World, ktorú Komunitná nadácia Prešov organizuje spoločne s Mestským úradom Prešov, Slovenským zväzom ochrancov prírody a krajiny, Komunitnou nadáciou Veľký Šariš a Obecným úradom Haniska, sa uskutočnia v dňoch 22. až 24. septembra.
Verejné upratovanie - Vyčistime naše mesto bude v sobotu 23. septembra pri obchodnom dome Billa na Sídlisku Sekčov. Dobrovoľníci sa môžu akcie zúčastniť kedykoľvek medzi deviatou a trinástou hodinou.
"Pri príchode registrujeme všetkých účastníkov v registračných stánkoch, z ktorých jeden bude umiestnený pri OD Billa pri Exnárovej ulici a druhý pri konečnej zastávke trolejbusu č. 8 na Sibírskej ulici," informovala nás správkyňa KNP Katarína Minárová, pričom podotkla, že občerstvenie a náradie pre účastníkov zabezpečí Komunitná nadácia Prešov v spolupráci s Mestským úradom Prešov. Dobrovoľníci by si však mali so sebou priniesť pracovné rukavice, ktorých býva nedostatok.
"Pokiaľ majú záujemcovia chuť spojiť brigádu s malým výletom, môžu sa zapojiť do akcií, ktoré pripravili v blízkosti Prešova naši spolupracovníci," uviedla Katarína Minárová. Vo Veľkom Šariši sa 22. aj 23. septembra stretnú dobrovoľníci, ktorí chcú aktívne pomôcť vyčistiť okolie Šarišského hradu. "Zraz a registrácia účastníkov bude o deviatej hodine pri konečnej zastávke linky MHD číslo 45 vo Veľkom Šariši so spoločným odchodom na hrad o 9.20 hodine. Uvítame, ak si účastníci prinesú so sebou hrable alebo iné náradie na zber odpadkov," skonštatovala správkyňa KNP a dodala, že brigádovať sa bude aj v Haniske, kde sa pripravuje čistenie okolia Pomníka sedliackeho povstania na Furči, národnej kultúrnej pamiatky.

Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK