Piatok, 17. máj 2024
Meniny má Gizela | zajtra Viola

Prešovskí Panteri opäť najlepší

Reprezentanti prešovského klubu Panter Prešov nechýbali ani na tohtoročných majstrovstvách Slovenska v Michalovciach. O tituly bojovali nie len dlhoroční reprezentanti ale aj nové tváre a ziskom 12 zlatých, 16 strieborných a 6 bronzových medailí(102 b.) sa stali najúspešnejším klubom Slovenska pred domácim klubom z Michaloviec (58 b.) a Košickým Guardom (56 b.)

V sobotu 9.júna sa v mestskej športovej hale v Michalovciach uskutočnila najvyššia republiková súťaž jednotlivcov v kickboxe - SZKB Majstrovstvá SR. Šampionátu, ktorý sa prvýkrát uskutočnil v metropole Zemplína, sa zúčastnilo 305 štartujúcich, z 28 klubov Slovenska.
Najväčšiu pozornosť na tohtoročných Majstrovstvách SR pútal aktuálny seniorský majster sveta Marek Karlík, ktorý sa predviedol vo vynikajúcej forme. Vo finále proti omnoho staršiemu a skúsenejšiemu súperovi z Liptovského Mikuláša ukázal svoju výbornú pripravenosť a stal sa dvojnásobným majstrom Slovenska.

Jedným z nováčikov, ktorý sa predviedol v dobrom svetle bol aj Marekov objav Adam Janičko, ktorý sa vďaka svojej bojovnosti prebojoval až do finále a svojou výhrou obhájil svoj titul dvojnásobného majstra Slovenska. Ďalšie zlaté medaily si do svojej zbierky pripísala aj Lucia Fecková, Sofia Adamečková, Nina Podracká, Mirka Potocká a Daniel Paločko, ktorí sa aj napriek množstvu skúsených súperov nenechali zahanbiť a stali sa ďalšími majstrami Slovenska. Ďalší nováčik Lukáš Balog, ktorého premiéra na majstrovstvách priniesla dva tituly vicemajstra Slovenska. Vo finále proti skúsenému a staršiemu súperovi síce nevyhral, no ukázal bojovnosť a získal skúsenosti do ďalších zápasov. Striebornými medailami sa môže pochváliť aj naši najmladší pretekári Barbara Bajusová a Adam Timko. Bojovné srdce skúsenej pretekárky Steli Levickej nechýbalo ani počas jej zápasov, no veľký váhový rozdiel súperiek v najnižšej ženskej váhovej kategórií rozhodol v ich prospech a Stelka si domov odniesla dve bronzové medaile.

Majstrovstvá Slovenska boli pre týchto športovcov poslednými pretekmi pred vrcholom sezóny a svojimi výbornými výsledkami si vypýtali miestenku do reprezentácie na októbrové ME seniorov v Bratislave, alebo septembrové MS juniorov a kadetov v Jesolo Lido (ITA). Definitívny výber urobia reprezentační tréneri na reprezentačnom sústredení v dňoch 9. -12.augusta 2018 v Tatranskej Lomnici, na ktoré adepti na reprezentačný dres dostanú pozvánku.

Mohlo by Vás zaujímať
3b HbL VÝCHOD: Pred posledným kolom základnej časti a Play OFF, už len zopár otáznikov.
Do Play OFF regionálnej 3b Hokejbalovej ligy VÝCHOD zostáva mužom odohrať posledné, dohrávané ligové kolo a začne sa boj o poháre najcennejšie. A ako si počínali Vaše družstvá, si pozrite v nasledujúcich riadkoch.
Obnovené značenie na cyklotrasách v Prešovskom kraji
V novej sezóne čaká cyklistov 400 km obnoveného značenia a počas roka pribudne ďalších 320 km PREŠOV, 25. apríl 2024 – Na cyklistov v Prešovskom kraji čaká v novej sezóne 400 km obnoveného značenia. Počas roka 2024 prejde obnovou ďalších vyše 300 kilometrov. Obnovu značenia cyklotrás zabezpečila Krajská organizácia cestovného ruchu Severovýchod Slovenska.
Prešovskí volejbalisti definitívne na nepopulárnom 4. mieste
V sobotu pokračovala tretím zápasom séria o bronzové medaily Niké Extraligy mužov medzi volejbalistami VK MIRAD UNIPO Prešov a TJ Spartak Myjava. Napriek veľkej bojovnosti sa domácim hráčom nepodarilo sériu zdramatizovať a po prehre 2:3 (20:25, 25:23, 25:14, 22:25, 12:15) si Kopaničiari z metropoly Šariša odviezli cenné kovy. Vo finále hranom na 4 výhry sa hráčom Bratislavy podarilo vyrovnať sériu o majstrovský titul proti Komárnu na 2:2.
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK