Utorok, 14. máj 2024
Meniny má Bonifác | zajtra Žofia

3b PHbL: VRANOV je vo finále, na súpera však stále čaká

3b Prešovská Hokejbalová liga spoznala meno prvého finalistu, ktorými sa stalo sa ním mužstvo reprezentujúce HBK bauska VRANOV.

Výber poskladané z chalanov od Michaloviec, Trebišova, ale aj samotného Vranova nad Topľou okolo druhého najproduktívnejšieho hráča HEL SR Braňa Štefana si tak po švrtom a minuloročnom 3.mieste zahrá o najcennejšie kovy.

Výsledky:

HBK bauska. VRANOV - HBC KNIGHTS HERKULES Bardejov 2:1 pp. (0:0, 0:0, 1:1 - 1:0)
Góly: D. Fecko, Mat. Džupina (pp.) - Grohoľ
Brankári: J. Balogáč - R. Makara
Vylúčenia: 4:2
Gól v oslabení: 1:0
Rozhodcovia: Kochan, Hriško
Diváci: 57
Konečný stav semif. série: 3:1
Výborná séria a veľmi kvalitný hokejbal, ktorý sa musel páčiť. A nebyť fatálnej chyby Riša Majera v predĺžení počas vlastnej presilovej hry, mohla táto vyrovnaná séria pokračovať možno aj ďalej.

HBC MV TRANSPORT - HOKEJBAL Prešov o.z. U19 2:0 (1:0, 0:0, 1:0)
Góly: Kivader, J. Baláž
Brankári: Kunc - Maruščák
Vylúčenia: 2:4
Bez využitia
Rozhodcovia: Maroš Hric, Francan
Stav série: 1:0
Mladíci v dresoch U19 urobili svojím senzačným postupom do semifinále cez favorizovaný HBC STEMARC obrovskú dieru do prognóz, ale aj plánov niektorých aktérov 3b Prešovskej Hokejbalovej ligy. V prvom zápase si taktiež nepočínali zle a topfavorita riadne vytrápili.
Vlado FABIAN (U19): „Vyradili sme síce silný Stemarc, ako tréner povedal, aj predsezónny plán sme už splnili na 240%, ale prečo nevytrápiť aj mužstvo rangu najvyššieho?“

HOKEJBAL Prešov o.z. U19 - HBC MV TRANSPORT 5:7 (1:2, 0:2, 4:3)
Góly: N. Smolko 2, Lamač 2, Fabian - Renčok 2, Pankuch 2, P. Gulik, Pazdič, M. Kovalčík
Brankári: Maruščák - Cmorej
Vylúčenia: 1:3 naviac Kochan (U19) 10 min. OT
Využitá pr.hra: 0:1
Rozhodcovia: M. Sála, Hriško
Diváci: 47
Stav série: 0:2
Transportu vyšiel perfektne vstup do druhého semifinálového zápasu a tak aj U19 museli prispôsobiť svoju hru tomuto faktu a nakoniec z toho bola celkom pekná gólová prestrelka. Skúsenosti však boli opäť raz viac, ako mladosť a dravosť.
Denis MARUŠČÁK (U19): „Škoda, že nám v zostave chýbalo viacero hráčov s povinnosťami v slovenskom pohári, možno mohla motyka vystreliť už dnes. Ideme ale od zápasu k zápasu a už teraz sa tešíme na ten s poradovým číslom tri.“

Mohlo by Vás zaujímať
3b HbL VÝCHOD: Pred posledným kolom základnej časti a Play OFF, už len zopár otáznikov.
Do Play OFF regionálnej 3b Hokejbalovej ligy VÝCHOD zostáva mužom odohrať posledné, dohrávané ligové kolo a začne sa boj o poháre najcennejšie. A ako si počínali Vaše družstvá, si pozrite v nasledujúcich riadkoch.
Obnovené značenie na cyklotrasách v Prešovskom kraji
V novej sezóne čaká cyklistov 400 km obnoveného značenia a počas roka pribudne ďalších 320 km PREŠOV, 25. apríl 2024 – Na cyklistov v Prešovskom kraji čaká v novej sezóne 400 km obnoveného značenia. Počas roka 2024 prejde obnovou ďalších vyše 300 kilometrov. Obnovu značenia cyklotrás zabezpečila Krajská organizácia cestovného ruchu Severovýchod Slovenska.
Prešovskí volejbalisti definitívne na nepopulárnom 4. mieste
V sobotu pokračovala tretím zápasom séria o bronzové medaily Niké Extraligy mužov medzi volejbalistami VK MIRAD UNIPO Prešov a TJ Spartak Myjava. Napriek veľkej bojovnosti sa domácim hráčom nepodarilo sériu zdramatizovať a po prehre 2:3 (20:25, 25:23, 25:14, 22:25, 12:15) si Kopaničiari z metropoly Šariša odviezli cenné kovy. Vo finále hranom na 4 výhry sa hráčom Bratislavy podarilo vyrovnať sériu o majstrovský titul proti Komárnu na 2:2.
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK