Piatok, 29. marec 2024
Meniny má Miroslav | zajtra Vieroslava

3b PHbL: VRANOV je vo finále, na súpera však stále čaká

3b Prešovská Hokejbalová liga spoznala meno prvého finalistu, ktorými sa stalo sa ním mužstvo reprezentujúce HBK bauska VRANOV.

Výber poskladané z chalanov od Michaloviec, Trebišova, ale aj samotného Vranova nad Topľou okolo druhého najproduktívnejšieho hráča HEL SR Braňa Štefana si tak po švrtom a minuloročnom 3.mieste zahrá o najcennejšie kovy.

Výsledky:

HBK bauska. VRANOV - HBC KNIGHTS HERKULES Bardejov 2:1 pp. (0:0, 0:0, 1:1 - 1:0)
Góly: D. Fecko, Mat. Džupina (pp.) - Grohoľ
Brankári: J. Balogáč - R. Makara
Vylúčenia: 4:2
Gól v oslabení: 1:0
Rozhodcovia: Kochan, Hriško
Diváci: 57
Konečný stav semif. série: 3:1
Výborná séria a veľmi kvalitný hokejbal, ktorý sa musel páčiť. A nebyť fatálnej chyby Riša Majera v predĺžení počas vlastnej presilovej hry, mohla táto vyrovnaná séria pokračovať možno aj ďalej.

HBC MV TRANSPORT - HOKEJBAL Prešov o.z. U19 2:0 (1:0, 0:0, 1:0)
Góly: Kivader, J. Baláž
Brankári: Kunc - Maruščák
Vylúčenia: 2:4
Bez využitia
Rozhodcovia: Maroš Hric, Francan
Stav série: 1:0
Mladíci v dresoch U19 urobili svojím senzačným postupom do semifinále cez favorizovaný HBC STEMARC obrovskú dieru do prognóz, ale aj plánov niektorých aktérov 3b Prešovskej Hokejbalovej ligy. V prvom zápase si taktiež nepočínali zle a topfavorita riadne vytrápili.
Vlado FABIAN (U19): „Vyradili sme síce silný Stemarc, ako tréner povedal, aj predsezónny plán sme už splnili na 240%, ale prečo nevytrápiť aj mužstvo rangu najvyššieho?“

HOKEJBAL Prešov o.z. U19 - HBC MV TRANSPORT 5:7 (1:2, 0:2, 4:3)
Góly: N. Smolko 2, Lamač 2, Fabian - Renčok 2, Pankuch 2, P. Gulik, Pazdič, M. Kovalčík
Brankári: Maruščák - Cmorej
Vylúčenia: 1:3 naviac Kochan (U19) 10 min. OT
Využitá pr.hra: 0:1
Rozhodcovia: M. Sála, Hriško
Diváci: 47
Stav série: 0:2
Transportu vyšiel perfektne vstup do druhého semifinálového zápasu a tak aj U19 museli prispôsobiť svoju hru tomuto faktu a nakoniec z toho bola celkom pekná gólová prestrelka. Skúsenosti však boli opäť raz viac, ako mladosť a dravosť.
Denis MARUŠČÁK (U19): „Škoda, že nám v zostave chýbalo viacero hráčov s povinnosťami v slovenskom pohári, možno mohla motyka vystreliť už dnes. Ideme ale od zápasu k zápasu a už teraz sa tešíme na ten s poradovým číslom tri.“

Mohlo by Vás zaujímať
Prešovskí volejbalisti vstúpili do play-off domácim víťazstvom
V sobotu odštartovala vyraďovacia časť Niké Extraligy mužov. Volejbalisti VK MIRAD UNIPO Prešov hostili na domácej palubovke súperov z Nitry. Zverenci trénera Erika Digaňu zvíťazili v prvom zápase štvrťfinálovej série 3:0 (25:23, 25:17, 25:20) a v sérii hranej na 2 výhry vedú 1:0. Svoj postup medzi top štvorku môžu potvrdiť už vo štvrtok (14.3.2024) pod Zoborom.
V Prešove ocenili naj športovcov už po 63. raz v histórii
Mesto Prešov ocenilo v posledný februárový deň svojich najúspešnejších športovcov za rok 2023 počas galavečera v Parku kultúry a oddychu. Športovcom roka sa stal hádzanár Lukáš Urban z domáceho klubu Tatran Prešov. Do Siene slávy prešovského športu bola uvedená významná osobnosť hádzanárskych dejín Pavol Palša a in memoriam tam pribudol aj legendárny prešovský futbalista Gejza Šimanský. Galavečerom hostí už tradične sprevádzal známy športový komentátor Marcel Merčiak.
Majsterky Slovenska zavítali na prešovskú radnicu
Prešovské hokejistky z klubu ŽHK 2000 - ŠARIŠANKA Prešov sa stali majsterkami Slovenska vôbec po prvýkrát vo svojej takmer 30-ročnej histórii fungovania klubu. Osobne ich na prešovskej radnici privítal a zagratuloval k ich úspechu aj primátor mesta František Oľha.
Tatran Prešov získal už 25. Slovenský pohár
Hádzanári Tatrana Prešov oslavujú zisk jubilejného 25. Slovenského pohára! Z cennej trofeje sa tešia osemnástykrát v ére samostatnosti a sú neohrozenými rekordérmi v počte víťazstiev v slovenskej pohárovej súťaži.
HOKEJBAL: Prešov na jar zatiaľ 100- percentný.
Prvé extraligové turnaje v roku 2024 majú za sebou už aj hokejbalisti Prešova, ktorý pokračujú v nasadenom tempe z jesennej časti.
Prešovskí volejbalisti vyrovnali semifinálovú sériu
V sobotu pokračovala Niké Extraliga mužov druhými semifinálovými zápasmi play-off. Volejbalisti VK MIRAD UNIPO Prešov hostili družstvo Komárna. Zverenci trénera Erika Digaňu vyhrali v 5-setovej dráme 3:2 (25:16, 25:19, 18:25, 20:25, 15:11). V sérii na 3 výhry je stav vyrovnaný 1:1. V druhej dvojičke o miestenku do finále Bratislava vyrovnala sériu s Myjavou na 1:1.
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK