Piatok, 29. marec 2024
Meniny má Miroslav | zajtra Vieroslava

Rozhovor s majsterkou SR v karate a trénerom KK JUNIOR.

Prinášame vám krátke rozhovory s trénerom Róbertom Pasečiakom z KK JUNIORU, ktorý stojí za úspechmi detičiek a klubu na sídlisku Šváby a našou majsterkou Slovenska Luciou Langošovou.

Róbert Pasečiak - tréner
1. Pamätáš si, kedy si začal trénovať detičky v karate?
Prvé kontakty s trénovaním boli ešte na strednej škole, ale aktívne sa trénovaniu venujem posledných sedem rokov v Juniore Prešov.

2. Máš na starosti tréningy karate v JUNIORE na sídlisku Šváby. Ako hodnotíš toto sídlisko, čo sa týka možnosti športovania detí?
Šváby sú normálne prešovské sídlisko s možnosťami pre futbal, bicyklovanie, beh, gymnastiku a od septembra aj naše karate. Čo mňa osobne teší.

3. Myslíš si, že karate je vhodný šport pre deti? Kde Vaše tréningy nájdu "ŠVÁBČANIA" ?
Karate rozvíja nie len fyzickú ale aj duševnú stránku. Nie je zamerané na jednu časť ale komplexný rozvoj pri tréningoch. Už to nieje iba suchý nácvik úderov, kopov.  Na Šváboch trénujeme v stredu a v piatok od 16:30 do 17:30 hod. , v telocvični na ZŠ Važeckej .

4. Necítiš na seba tlak a odtrhnutosť od ostatných trénerov v Juniore, keďže vieme, že si hlavný tréner pre sídlisko Šváby a máš ho na starosti?
Vôbec nie, necítim sa odsunutý. Sme super trénerský kolektív a robíme to pre detičky, ich rozvoj a rast. Junior je jedna veľká rodina so spoločnými záujmami a smerovaním.

5. Ako dokážete zosúladiť, aby ste trénovali v rámci sezóny rovnaké veci, keď máte tréningy po celom Prešove? Nie si už unavený z detí na "Šváboch", keďže sa s tebou nerotuje toľko trénerov, ako v iných telocvičniach?
Koncept tréningov máme všade rovnaký, diskutujeme a rozoberáme formy a skupinové zamerania a líšime sa iba v použitých cvikoch, ktorých je obrovské množstvo a každý preferuje svoj rukopis. Na Šváboch už máme vytvorený určitý systém a detičky si vytvorili k nám aj osobné vzťahy a puto.  

6. Si rád keď sa "tvojim deťom" darí, či na súťažiach alebo spoločných tréningoch ?
Kto by nebol rád, keď sa deťom darí... Ale je to práca nás všetkých, celého kolektívu, nesúperíme, ktoré sídlisko je lepšie, všetci ideme na bomby, podľa hesla klubu.  

7. Podobne ako tréner Miklič obľubuješ TATTOO. Čo znamená tvoj znak draka na chrbte a čo plánuješ do budúcna ako ďalší námet?
Mám na chrbte čierneho draka, ktorý je v Čínskej mytológii symbolom ochrany, cti a spravodlivosti. Znak má v čínštine aj v japončine rovnaký význam "tao" alebo "do", znamená cestu, zmysel, smerovanie. A či tam niečo pribudne, nechám to na vnútorný pocit, uvidíme.

Lucia Langošová - majsterka Slovenska v karate
1. Aké sú tvoje pocity po zisku titulu MAJSTERKY SLOVENSKA Lucia?
Pocity po zisku titulu sú neopísateľné. Posledné roky sa mi na týchto Majstrovstvách SR veľmi nepodarilo dostať sa do finále. Až keď som sa vrátila do Prešova, začala poriadna drina s trénermi a "sparingáčmi". Všetká naša drina priniesla ovocie nie len v titule, ale aj vo výkone. Je to úžasný pocit byť najlepšia na Slovensku.

2. Cítila si ráno, že získaš 3 medaily na súťaži, ktorá bola vrcholom tvojej sezóny?
Ráno pred súťažou som sa cítila skvelo, oddýchnutá a nabudená. Vedela som, že idem podať najlepší výkon, aký len viem a pobiť sa za seba a za môj klub Junior Prešov. Zisk 3 medailí bola pre mňa čerešnička na torte, v ktorú som dúfala, pretože som vedela, že sme na tom makali celý čas. Vrcholom bol zisk striebornej medaile v kategórií ženy do 61 kg, kde som nebola ďaleko od zisku zlata.

3. Kedy porazíš konečne Ingu Suchánkovu a ako hodnotíš zápas s touto skvelou zápasníčkou?
:D:D:D….. Inga Suchánková je veľmi kvalitná zápasníčka a už skôr som ju mala na lopate. Na minuloročných Majstrovstvách SR som na ňu nezabodovala a tento rok som viedla polovicu zápasu. Vidím to tak, že porážka Ingi sa už blíži. :D:D Zápas tento rok hodnotím aj pozitívne ale aj z mojej strany negatívne, keďže bodovala vďaka mojím chybám. No my makáme ďalej a z chýb som sa poučila.  

4. Prečo si v družstvách zápasila za Žilinu a nie za Prešov?
Keďže som jediná seniorka u nás v klube (to nie, že som stará :D) oslovil ma domáci klub Žilina, ktorý Majstrovstvá SR organizovali, či mám záujem zápasiť a ísť k ceste za zlatom v ich farbách. Samozrejme som súhlasila a ďalší titul v skvelej spolupráci bol náš.  

5. Čo ťa čaká v ďalšej časti sezóny?
Najbližšie ma čakajú ešte nejaké súťaže v rámci prípravy na ME, ktoré sa budú konať v Taliansku, kde budem obhajovať tituly Majsterky Európy. Takže držte mi palce, a to 16.6.2018 . :D

6. Čo by si ešte chcela vyhrať v karate? Máš nejaký konkrétny nesplnený sen?
Tak najbližšie strašne túžim po obhajobe vyššie uvedených titulov. Ale najväčší sen je zúčastniť sa Olympijských hier, ktoré sa budú konať v Tokiu v roku 2020 a samozrejme odniesť si cenný kov. To je podľa mňa najväčší sen.  

7. Opäť aj toto leto v auguste na Sigorde pri Prešove, organizujete ako klub KARATE CAMP a dokonca aj ŠPORTOVÝ TÁBOR pre ne-karatistické detičky. Čo nám povieš k tomu, prečo by mali rodičia prihlásiť detičky k Vám?
Minulý rok sa náš KARATE CAMP veľmi vydaril. Deti aj tento rok budú mať možnosť byť na čerstvom vzduchu a športovať. Čakajú ich skvelé tréningové jednotky, ktoré sú vedené formou hry. Deti by sa mali hýbať a my pristupujeme k tréningom, kde základ je všeobecná pohybová činnosť a hlavne je to pre deti zábavné. Týmto chcem osloviť rodičov, aby neváhali a prihlásili deti na tento skvelý KARATE CAMP, resp. ŠPORTOVÝ TÁBOR.  

Robo Pasečiak na vystúpení na Delni, s PRESOV KARATE KIDS
Robo Pasečiak s PRESOV KARATE KIDS cestou na súťaž
Tréner PASEČIAK, prvý zprava
Lucia po tréningu, vždy s úsmevom
Lucia vždy vykazovala vrcholové kondičné schopnosti
Počas behu so sestrou Julkou
Prešovská STAR je najlepšou v SR
Mohlo by Vás zaujímať
Prešovskí volejbalisti vstúpili do play-off domácim víťazstvom
V sobotu odštartovala vyraďovacia časť Niké Extraligy mužov. Volejbalisti VK MIRAD UNIPO Prešov hostili na domácej palubovke súperov z Nitry. Zverenci trénera Erika Digaňu zvíťazili v prvom zápase štvrťfinálovej série 3:0 (25:23, 25:17, 25:20) a v sérii hranej na 2 výhry vedú 1:0. Svoj postup medzi top štvorku môžu potvrdiť už vo štvrtok (14.3.2024) pod Zoborom.
V Prešove ocenili naj športovcov už po 63. raz v histórii
Mesto Prešov ocenilo v posledný februárový deň svojich najúspešnejších športovcov za rok 2023 počas galavečera v Parku kultúry a oddychu. Športovcom roka sa stal hádzanár Lukáš Urban z domáceho klubu Tatran Prešov. Do Siene slávy prešovského športu bola uvedená významná osobnosť hádzanárskych dejín Pavol Palša a in memoriam tam pribudol aj legendárny prešovský futbalista Gejza Šimanský. Galavečerom hostí už tradične sprevádzal známy športový komentátor Marcel Merčiak.
Majsterky Slovenska zavítali na prešovskú radnicu
Prešovské hokejistky z klubu ŽHK 2000 - ŠARIŠANKA Prešov sa stali majsterkami Slovenska vôbec po prvýkrát vo svojej takmer 30-ročnej histórii fungovania klubu. Osobne ich na prešovskej radnici privítal a zagratuloval k ich úspechu aj primátor mesta František Oľha.
Tatran Prešov získal už 25. Slovenský pohár
Hádzanári Tatrana Prešov oslavujú zisk jubilejného 25. Slovenského pohára! Z cennej trofeje sa tešia osemnástykrát v ére samostatnosti a sú neohrozenými rekordérmi v počte víťazstiev v slovenskej pohárovej súťaži.
HOKEJBAL: Prešov na jar zatiaľ 100- percentný.
Prvé extraligové turnaje v roku 2024 majú za sebou už aj hokejbalisti Prešova, ktorý pokračujú v nasadenom tempe z jesennej časti.
Prešovskí volejbalisti vyrovnali semifinálovú sériu
V sobotu pokračovala Niké Extraliga mužov druhými semifinálovými zápasmi play-off. Volejbalisti VK MIRAD UNIPO Prešov hostili družstvo Komárna. Zverenci trénera Erika Digaňu vyhrali v 5-setovej dráme 3:2 (25:16, 25:19, 18:25, 20:25, 15:11). V sérii na 3 výhry je stav vyrovnaný 1:1. V druhej dvojičke o miestenku do finále Bratislava vyrovnala sériu s Myjavou na 1:1.
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK