Piatok, 29. marec 2024
Meniny má Miroslav | zajtra Vieroslava

Presov Karate Kids postúpili na Majstrovstvá Európy do Talianska

Jednou z posledných kvalifikačných súťaží v rámci vrcholových súťaží detí v karate, pred Majstrovstvami Slovenska, bolo 3. kolo Slovenského pohára v karate detí.

Konalo sa dňa 24.03.2018, v zmrzlinovom meste - Stará Ľubovňa. Kto si z Prešovčanov pamätá skvelú "zmrzku" nebol sklamaný z Ľubovne ani v tento víkend, keďže PREŠOVČATÁ zabrali naplno. Získali 16 medailí (1-5-10) pre Prešov a v zložení detičiek do 11 rokov, zavládla obrovská spokojnosť so svojimi výkonmi. Pod Ľubovnianskym hradom, nás konečne privítalo slniečko, po treskúcej zime, sprevádzajúcej počasie posledných dní v marci. To akoby bolo predzvesťou toho, čo nás na záverečnom kole SR pohára malo čakať. 37 PRESOV KARATE KIDS, z toho viac ako 3/4 detičiek, ktoré naskočili do tréningového kolotoča túto sezónu, alebo minulú. Z tohto uhla pohľadu nám v prvom rade išlo o to, aby sa deti adaptovali na súťažný proces, aby mali radosť z pretekov. Chceme poďakovať organizátorom zo Starej Ľubovne a hlavne hlavnému rozhodcovi súťaže, že profesionálne zvládli túto akciu a pochopili, že súťaž je pre deti a o deťoch samotných. Nie pre trénerov, rozhodcov a funkcionárov. Takže priebeh Slovenského pohára určite do budúcna zaručí, že deti budú radi súťažiť v karate aj naďalej, a to nehovoríme len o PREŠOVČATÁCH. Z PREŠOVČIAT zabral hlavne Kryštof BALUCHA. Ten sa stal víťazom KATA chlapcov do 5 rokov, získal STRIEBRO v AGILITY disciplíne a k medaile mu chýbal kúsok šťastia aj v KUMITE. Z nášho pohľadu sme šťastní, že viaceré PRESOV KARATE KIDS sa presadili na tejto vrcholnej slovenskej súťaži prvýkrát a veríme, že ich to nabije do ďalších bojov entuziazmom a energiou. Porazeným a hlavne ich rodičom odkazujeme, že základ je drieť na tréningoch, milovať tú drinu, keď Vám pot tečie do očí a vydreté "SKILLY" potom určite pretavia deti do cenných kovov, keď príde ich čas... Šport je spravodlivý a vždy odmení vytrvalých.

Ďalšie výsledky PRESOV KARATE KIDS na 3. kole SR pohára detí v karate:
https://www.sutazekarate.sk/klub_klubvysl.php?s=5eb1dee2d14b48771aa55cbe2be29458&klub=79&sutaz=87

Následne sa konali M-SR Shito ryu 2018, dňa 07.04.2018. Prešovčania získali aj na tejto kvalitne obsadenej súťaži 10 medailí - 2-1-7 = 10. Zároveň získali aj postup na MAJSTROVSTVÁ EURÓPY SHITO RYU 2018 do TALIANSKA! Tento víkend hral v nabitých farbách PRESOV KARATE KIDS. Sobota v Dunajskej Strede a nedeľa zápasy v poľskej Lodži. Poďme teda poporiadku. Sobotňajšie Majstrovstvá Slovenska boli zároveň nominačnými kritériami pre Majstrovstvá Európy. Svoju úroveň absolútnej jednotky potvrdila Lucia Langošová, ktorá opäť po roku zvíťazila v kumite v kategórii do 60 kg a v BRH. Ďalší prešovskí pretekári tvrdo bojovali a bolo z toho krásnych 10 medailí. Boje boli tvrdé, vo vynikajúcej konkurencii. Potešili hlavne BRYNDZOVÁ, ČONKA, HALECKÁ, LEHOTSKÝ, JAŠŠOVÁ, KATRENIČ, KOČIŠOVÁ, LACI, LACIOVÁ, PAVELOVÁ, SALAGANIČOVÁ A ZAKAROVSKÝ, ktorí zároveň spoločne s LANOGOŠOVOU postúpili na júnové Majstrovstvá Európy do Talianska !! Držte im prsty, aby zopakovali minuloročný úspech.

Výsledky PRESOV KARATE KIDS na Majstrovstvách Slovenskej republiky SHITO RYU 2018:
https://www.sutazekarate.sk/sutaze_klubvysl.php?klub=79&sutaz=78

Po únavnej ceste PRESOV KARATE KIDS v sobotu večer rovno šupli do postieľok, keďže mali v nohách tvrdé súboje z M-SR SHITO RYU 2018 z Dunajskej Stredy. V nedeľu ich totiž čakal prestížny turnaj HARASUTO CUP 2018 s tvrdou medzinárodnou konkurenciou. Mladé PREŠOVČATÁ bojovali statočne aj v Poľsku a domov doniesli 4 medaile. Poďme ale pekne po poriadku. Obrovské víťazstvo zaznamenala Amália JAŠŠOVÁ, ktorá v tvrdej medzinárodnej konkurencii ukoristila ZLATÚ medailu a vyhrala najťažšiu kategóriu KUMITE U12. STRIEBRO brala v kategórii tiež U12, avšak ľahšej váhovke Ingrid SALAGANIČOVÁ. BRONZ vybojovala v Poľsku Melánia LACIOVÁ a potvrdila stúpajúcu tendenciu jej výkonov taktiež v U12, v strednej váhovej kategórii. Spoločne naše PRESOV KARATE LADIES potvrdili svoju dominanciu v KUMITE družstvách, kde vybojovali v zložení LACIOVÁ, SALAGANIČOVÁ a JAŠŠOVÁ STRIEBORNÉ medaily v KUMITE - U12.
Aj ostatné PRESOV KARATE KIDS bojovali statočne. Poniektorí aj napriek 6-im odbojovaným zápasom nedokázali priniesť do Prešova medailu. V silnej konkurencií a množstva zápasníkov obstáli a klobúk dole pred ich výkonmi. Víkend ale stál určite za to a posunul naše PRESOV KARATE KIDS ďalej, za ich športovými snami.

www.karate-presov.sk

ALEXANDRA ŠOFRANEKOVÁ POTVRDZUJE SVOJIMI VÝKONMI OBROVSKÝ PROGRES, V DUNAJSKEJ STREDE SA JEJ VŠAK NEDARILO
ALICA PAVELOVÁ POTVRDZUJE, ŽE JE VEĽKÝ TALENT A BOJOVNÍČKA
AMÁLIA ANNA JAŠŠOVÁ ZVÍŤAZILA NA ŠPIČKOVEJ SÚŤAŽI V POĽSKU
DÁVID ZAKAROVSKÝ BODUJE NA SÚPERA NA SLOVENSKOM POHÁRI
GREGOR LEHOTSKÝ BODOVAL V DUNAJSKEJ STREDE A POSTÚPIL AŽ DO FINÁLE, KDE NESTAČIL NA SÚPERA, AVŠAK ZANECHAL SUPER DOJEM
GREGOR LEHOTSKÝ ZASAHUJE SÚPERA
INGRID SALAGANIČOVÁ PRIVIEZLA Z POĽSKA DOMOV STRIEBRO
KRYŠTOF BALUCHA BOL PREŠOVSKOU JEDNOTKOU NA SLOVENSKOM POHÁRI V ĽUBOVNI
MAREK RUST, JEDEN Z NOVÁČIKOV PREŠOVA SA NA POHÁRI NESTRATIL V TVRDEJ KONKURENCII
MARTIN ČONKA VYBOJOVAL POSTUP NA MAJSTROVSTVÁ EURÓPY
MATEJ KRAJŇÁK BOJOVAL AKO LEV NA SR POHÁRI
MELÁNIA LACIOVÁ POTVRDILA V POĽSKU, ŽE PATRÍ MEDZI VEĽKÉ TALENTY SLOVENSKÉHO KARATE
PRESOV KARATE LADIES PO SÚŤAŽI V DUNAJSKEJ STREDE
TRÉNER MAROŠ HALECKÝ S FILIPOM VAĽKOM
TRÉNER MARTIN PALKO S DCÉROU KRISTÍNOU
TRÉNERKA A ZÁPASNIČKA V JEDNOM LUCIA LANGOŠOVÁ S POĽSKÝM ORGANIZÁTOROM HARASUTO CUP, JANUSZ HARAST
VÝPRAVA PRESOV KARATE KIDS ODCHÁDZA Z MSR SHITO RYU
Mohlo by Vás zaujímať
Prešovskí volejbalisti vstúpili do play-off domácim víťazstvom
V sobotu odštartovala vyraďovacia časť Niké Extraligy mužov. Volejbalisti VK MIRAD UNIPO Prešov hostili na domácej palubovke súperov z Nitry. Zverenci trénera Erika Digaňu zvíťazili v prvom zápase štvrťfinálovej série 3:0 (25:23, 25:17, 25:20) a v sérii hranej na 2 výhry vedú 1:0. Svoj postup medzi top štvorku môžu potvrdiť už vo štvrtok (14.3.2024) pod Zoborom.
V Prešove ocenili naj športovcov už po 63. raz v histórii
Mesto Prešov ocenilo v posledný februárový deň svojich najúspešnejších športovcov za rok 2023 počas galavečera v Parku kultúry a oddychu. Športovcom roka sa stal hádzanár Lukáš Urban z domáceho klubu Tatran Prešov. Do Siene slávy prešovského športu bola uvedená významná osobnosť hádzanárskych dejín Pavol Palša a in memoriam tam pribudol aj legendárny prešovský futbalista Gejza Šimanský. Galavečerom hostí už tradične sprevádzal známy športový komentátor Marcel Merčiak.
Majsterky Slovenska zavítali na prešovskú radnicu
Prešovské hokejistky z klubu ŽHK 2000 - ŠARIŠANKA Prešov sa stali majsterkami Slovenska vôbec po prvýkrát vo svojej takmer 30-ročnej histórii fungovania klubu. Osobne ich na prešovskej radnici privítal a zagratuloval k ich úspechu aj primátor mesta František Oľha.
Tatran Prešov získal už 25. Slovenský pohár
Hádzanári Tatrana Prešov oslavujú zisk jubilejného 25. Slovenského pohára! Z cennej trofeje sa tešia osemnástykrát v ére samostatnosti a sú neohrozenými rekordérmi v počte víťazstiev v slovenskej pohárovej súťaži.
Prešovskí volejbalisti vyrovnali semifinálovú sériu
V sobotu pokračovala Niké Extraliga mužov druhými semifinálovými zápasmi play-off. Volejbalisti VK MIRAD UNIPO Prešov hostili družstvo Komárna. Zverenci trénera Erika Digaňu vyhrali v 5-setovej dráme 3:2 (25:16, 25:19, 18:25, 20:25, 15:11). V sérii na 3 výhry je stav vyrovnaný 1:1. V druhej dvojičke o miestenku do finále Bratislava vyrovnala sériu s Myjavou na 1:1.
HOKEJBAL: Prešov na jar zatiaľ 100- percentný.
Prvé extraligové turnaje v roku 2024 majú za sebou už aj hokejbalisti Prešova, ktorý pokračujú v nasadenom tempe z jesennej časti.
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK