Štvrtok, 09. máj 2024
Meniny má Roland | zajtra Viktória

Presov Karate Kids postúpili na Majstrovstvá Európy do Talianska

Jednou z posledných kvalifikačných súťaží v rámci vrcholových súťaží detí v karate, pred Majstrovstvami Slovenska, bolo 3. kolo Slovenského pohára v karate detí.

Konalo sa dňa 24.03.2018, v zmrzlinovom meste - Stará Ľubovňa. Kto si z Prešovčanov pamätá skvelú "zmrzku" nebol sklamaný z Ľubovne ani v tento víkend, keďže PREŠOVČATÁ zabrali naplno. Získali 16 medailí (1-5-10) pre Prešov a v zložení detičiek do 11 rokov, zavládla obrovská spokojnosť so svojimi výkonmi. Pod Ľubovnianskym hradom, nás konečne privítalo slniečko, po treskúcej zime, sprevádzajúcej počasie posledných dní v marci. To akoby bolo predzvesťou toho, čo nás na záverečnom kole SR pohára malo čakať. 37 PRESOV KARATE KIDS, z toho viac ako 3/4 detičiek, ktoré naskočili do tréningového kolotoča túto sezónu, alebo minulú. Z tohto uhla pohľadu nám v prvom rade išlo o to, aby sa deti adaptovali na súťažný proces, aby mali radosť z pretekov. Chceme poďakovať organizátorom zo Starej Ľubovne a hlavne hlavnému rozhodcovi súťaže, že profesionálne zvládli túto akciu a pochopili, že súťaž je pre deti a o deťoch samotných. Nie pre trénerov, rozhodcov a funkcionárov. Takže priebeh Slovenského pohára určite do budúcna zaručí, že deti budú radi súťažiť v karate aj naďalej, a to nehovoríme len o PREŠOVČATÁCH. Z PREŠOVČIAT zabral hlavne Kryštof BALUCHA. Ten sa stal víťazom KATA chlapcov do 5 rokov, získal STRIEBRO v AGILITY disciplíne a k medaile mu chýbal kúsok šťastia aj v KUMITE. Z nášho pohľadu sme šťastní, že viaceré PRESOV KARATE KIDS sa presadili na tejto vrcholnej slovenskej súťaži prvýkrát a veríme, že ich to nabije do ďalších bojov entuziazmom a energiou. Porazeným a hlavne ich rodičom odkazujeme, že základ je drieť na tréningoch, milovať tú drinu, keď Vám pot tečie do očí a vydreté "SKILLY" potom určite pretavia deti do cenných kovov, keď príde ich čas... Šport je spravodlivý a vždy odmení vytrvalých.

Ďalšie výsledky PRESOV KARATE KIDS na 3. kole SR pohára detí v karate:
https://www.sutazekarate.sk/klub_klubvysl.php?s=5eb1dee2d14b48771aa55cbe2be29458&klub=79&sutaz=87

Následne sa konali M-SR Shito ryu 2018, dňa 07.04.2018. Prešovčania získali aj na tejto kvalitne obsadenej súťaži 10 medailí - 2-1-7 = 10. Zároveň získali aj postup na MAJSTROVSTVÁ EURÓPY SHITO RYU 2018 do TALIANSKA! Tento víkend hral v nabitých farbách PRESOV KARATE KIDS. Sobota v Dunajskej Strede a nedeľa zápasy v poľskej Lodži. Poďme teda poporiadku. Sobotňajšie Majstrovstvá Slovenska boli zároveň nominačnými kritériami pre Majstrovstvá Európy. Svoju úroveň absolútnej jednotky potvrdila Lucia Langošová, ktorá opäť po roku zvíťazila v kumite v kategórii do 60 kg a v BRH. Ďalší prešovskí pretekári tvrdo bojovali a bolo z toho krásnych 10 medailí. Boje boli tvrdé, vo vynikajúcej konkurencii. Potešili hlavne BRYNDZOVÁ, ČONKA, HALECKÁ, LEHOTSKÝ, JAŠŠOVÁ, KATRENIČ, KOČIŠOVÁ, LACI, LACIOVÁ, PAVELOVÁ, SALAGANIČOVÁ A ZAKAROVSKÝ, ktorí zároveň spoločne s LANOGOŠOVOU postúpili na júnové Majstrovstvá Európy do Talianska !! Držte im prsty, aby zopakovali minuloročný úspech.

Výsledky PRESOV KARATE KIDS na Majstrovstvách Slovenskej republiky SHITO RYU 2018:
https://www.sutazekarate.sk/sutaze_klubvysl.php?klub=79&sutaz=78

Po únavnej ceste PRESOV KARATE KIDS v sobotu večer rovno šupli do postieľok, keďže mali v nohách tvrdé súboje z M-SR SHITO RYU 2018 z Dunajskej Stredy. V nedeľu ich totiž čakal prestížny turnaj HARASUTO CUP 2018 s tvrdou medzinárodnou konkurenciou. Mladé PREŠOVČATÁ bojovali statočne aj v Poľsku a domov doniesli 4 medaile. Poďme ale pekne po poriadku. Obrovské víťazstvo zaznamenala Amália JAŠŠOVÁ, ktorá v tvrdej medzinárodnej konkurencii ukoristila ZLATÚ medailu a vyhrala najťažšiu kategóriu KUMITE U12. STRIEBRO brala v kategórii tiež U12, avšak ľahšej váhovke Ingrid SALAGANIČOVÁ. BRONZ vybojovala v Poľsku Melánia LACIOVÁ a potvrdila stúpajúcu tendenciu jej výkonov taktiež v U12, v strednej váhovej kategórii. Spoločne naše PRESOV KARATE LADIES potvrdili svoju dominanciu v KUMITE družstvách, kde vybojovali v zložení LACIOVÁ, SALAGANIČOVÁ a JAŠŠOVÁ STRIEBORNÉ medaily v KUMITE - U12.
Aj ostatné PRESOV KARATE KIDS bojovali statočne. Poniektorí aj napriek 6-im odbojovaným zápasom nedokázali priniesť do Prešova medailu. V silnej konkurencií a množstva zápasníkov obstáli a klobúk dole pred ich výkonmi. Víkend ale stál určite za to a posunul naše PRESOV KARATE KIDS ďalej, za ich športovými snami.

www.karate-presov.sk

ALEXANDRA ŠOFRANEKOVÁ POTVRDZUJE SVOJIMI VÝKONMI OBROVSKÝ PROGRES, V DUNAJSKEJ STREDE SA JEJ VŠAK NEDARILO
ALICA PAVELOVÁ POTVRDZUJE, ŽE JE VEĽKÝ TALENT A BOJOVNÍČKA
AMÁLIA ANNA JAŠŠOVÁ ZVÍŤAZILA NA ŠPIČKOVEJ SÚŤAŽI V POĽSKU
DÁVID ZAKAROVSKÝ BODUJE NA SÚPERA NA SLOVENSKOM POHÁRI
GREGOR LEHOTSKÝ BODOVAL V DUNAJSKEJ STREDE A POSTÚPIL AŽ DO FINÁLE, KDE NESTAČIL NA SÚPERA, AVŠAK ZANECHAL SUPER DOJEM
GREGOR LEHOTSKÝ ZASAHUJE SÚPERA
INGRID SALAGANIČOVÁ PRIVIEZLA Z POĽSKA DOMOV STRIEBRO
KRYŠTOF BALUCHA BOL PREŠOVSKOU JEDNOTKOU NA SLOVENSKOM POHÁRI V ĽUBOVNI
MAREK RUST, JEDEN Z NOVÁČIKOV PREŠOVA SA NA POHÁRI NESTRATIL V TVRDEJ KONKURENCII
MARTIN ČONKA VYBOJOVAL POSTUP NA MAJSTROVSTVÁ EURÓPY
MATEJ KRAJŇÁK BOJOVAL AKO LEV NA SR POHÁRI
MELÁNIA LACIOVÁ POTVRDILA V POĽSKU, ŽE PATRÍ MEDZI VEĽKÉ TALENTY SLOVENSKÉHO KARATE
PRESOV KARATE LADIES PO SÚŤAŽI V DUNAJSKEJ STREDE
TRÉNER MAROŠ HALECKÝ S FILIPOM VAĽKOM
TRÉNER MARTIN PALKO S DCÉROU KRISTÍNOU
TRÉNERKA A ZÁPASNIČKA V JEDNOM LUCIA LANGOŠOVÁ S POĽSKÝM ORGANIZÁTOROM HARASUTO CUP, JANUSZ HARAST
VÝPRAVA PRESOV KARATE KIDS ODCHÁDZA Z MSR SHITO RYU
Mohlo by Vás zaujímať
3b HbL VÝCHOD: Pred posledným kolom základnej časti a Play OFF, už len zopár otáznikov.
Do Play OFF regionálnej 3b Hokejbalovej ligy VÝCHOD zostáva mužom odohrať posledné, dohrávané ligové kolo a začne sa boj o poháre najcennejšie. A ako si počínali Vaše družstvá, si pozrite v nasledujúcich riadkoch.
Obnovené značenie na cyklotrasách v Prešovskom kraji
V novej sezóne čaká cyklistov 400 km obnoveného značenia a počas roka pribudne ďalších 320 km PREŠOV, 25. apríl 2024 – Na cyklistov v Prešovskom kraji čaká v novej sezóne 400 km obnoveného značenia. Počas roka 2024 prejde obnovou ďalších vyše 300 kilometrov. Obnovu značenia cyklotrás zabezpečila Krajská organizácia cestovného ruchu Severovýchod Slovenska.
Prešovskí volejbalisti definitívne na nepopulárnom 4. mieste
V sobotu pokračovala tretím zápasom séria o bronzové medaily Niké Extraligy mužov medzi volejbalistami VK MIRAD UNIPO Prešov a TJ Spartak Myjava. Napriek veľkej bojovnosti sa domácim hráčom nepodarilo sériu zdramatizovať a po prehre 2:3 (20:25, 25:23, 25:14, 22:25, 12:15) si Kopaničiari z metropoly Šariša odviezli cenné kovy. Vo finále hranom na 4 výhry sa hráčom Bratislavy podarilo vyrovnať sériu o majstrovský titul proti Komárnu na 2:2.
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK