Piatok, 29. marec 2024
Meniny má Miroslav | zajtra Vieroslava

Vyhodnotenie utorkovej akcie Stihnem – nestihnem na nelegálnych prechodoch cez trať

V utorok (10.4.2018) sme v spolupráci so Železnicami Slovenskej republiky realizovali akciu , ,Stihnem - Nestihnem“. Bola zameraná na kontroly nelegálnych prechodov cez železničnú trať, ale aj na kontroly správneho prechodu/prejazdu cez železničné priecestia.

ŽSR a polícia vybrali v rámci celého Slovenska a všetkých ôsmich krajov celkovo 82 nelegálnych prechodov, kde hliadky železničnej polície v najfrekventovanejšom čase monitorovali pohyb osôb na miestach, kde to nie je dovolené a tiež 37 železničných priecestí, kde vodiči najčastejšie porušujú zákon o cestnej premávke, predovšetkým maximálnu povolenú rýchlosť 30 km/hod a nerešpektujú výstražnú svetelnú a zvukovú signalizáciu.

Každý z previnilcov, ktorý bol v tento deň prichytený pri priestupku, v rámci jeho riešenia dostal aj informačný leták, v ktorom je podrobne a zrozumiteľne vysvetlené ako správne prechádzať cez železničné priecestie a kde a ako je dovolené prechádzať cez železničnú trať.

V prešovskom kraji bolo do akcie zapojených 29 policajtov. Policajti zistili celkovo 33 priestupkov, z toho 13 priestupky motorových účastníkov proti BaPCP a 20 priestupkov podľa zákona o dráhach. Jeden priestupok bol odstúpený na správne konanie, ostatné boli vyriešené v blokovom konaní.

Výsledky v číslach:

Zapojení policajti: 166
Skontrolované osoby: 583 (197 - chodci, 359 vodiči, 27 cyklisti)
Nepovolené prechádzanie cez dráhu: 125
Porušenie maximálnej rýchlosti na železničnom priecestí: 104
Priestupky proti bezpečnosti a plynulosti cestnej premávky: 50
Policajti v jednom prípade zadržali vodičský preukaz za jazdu na červenú a vypátrali jednu vec.

Video je zverejnené na oficiálnej facebookovej stránke polície:
https://www.facebook.com/policiaslovakia/videos/1940565595973653/

Mohlo by Vás zaujímať
Krádež šperkov
Náušnice, prstene, retiazky
Ukradnuté dopravné značky
Jazdil pod vplyvom alkoholu
Taxikár jazdil po strede cesty
Dopravno-bezpečnostná akcia
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK