Piatok, 29. marec 2024
Meniny má Miroslav | zajtra Vieroslava

PRESOV KARATE KIDS SÚŤAŽILI S KARATISTICKÝM MESSIM A RONALDOM !

PRESOV KARATE KIDS zobrali útokom šport, pohyb, súťaženie a karate ako také.

DÁVID ZAKAROVSKÝ NASTUPUJE NA SÚŤAŽE KATA. DÁVID JE OBROVSKÝ TALENT

Počty, v ktorých sa mladí Prešovčania zúčastňujú súťaží, dáva na známosť, že v Prešove sa rodila vždy silná generácia športovo nadaných ľudí. Ľudí, ktorí majú chuť porovnávať sa, súťažiť, bojovať za to, aby boli každý deň lepšími. Ak sa im vytvorí vhodné prostredie, ak sa im dá šanca, je len otázkou času, kedy sa presadia. V Prešove v karate klube JUNIOR toto prostredie vzniklo, aj vďaka dvom hlavným pilierom klubu, a to trénerom Petrovi SABOLOVI a Milanovi LEHOTSKÉMU. Ale o tom, ešte potom.

Poďme sa pozrieť na jednotlivé súťaže, ktoré PRESOV KARATE KIDS absolvovali…

Prvou dôležitou medzinárodnou súťažou, bol MEMORIÁL MICHALA BOZOGÁŇA, ktorý sa konal dňa 20.01.2018. Tu PRESOV KARATE KIDS získali vynikajúcich 6 MEDAILÍ (0-3-3)! Začiatok roka preveril PRESOV KARATE KIDS v dostatočnej písomke, a to na super zorganizovanej, špičkovo nabitej medzinárodnej súťaži v Košiciach. Štartoval tu okrem iného aj STANISLAV HORUNA, ktorý je MEGASTAR SVETOVÉHO KARATE. V porovnaní s futbalom, je to akoby na Slovensku štartoval MESSI, alebo RONALDO. V podstate celá reprezentácia UKRAJINY, ktorá štartovala v Košiciach, bola zložená zo super bojovníkov európskeho a svetového formátu. PRESOV KARATE KIDS teda mali možnosť vidieť naživo svoje idoly. PRESOV KARATE KIDS sa nedali zahanbiť a v tvrdej konkurencii s viacerými nováčikmi v kádri získali 6 medailí a opäť sa u nich upevnilo zistenie, že KEĎ NIEČO CHCEŠ, TAK MUSÍŠ PROSTE MAKAŤ! Výsledkovo to mohlo byť aj lepšie, nebyť ďalších 5 prehier o 3. miesta, avšak musíme prehrávať ťažké boje, aby sme vyhrali VOJNU sami so sebou…

Zvolen Cup 2018, konaný dňa 04.02.2018 bol ďalšou previerkou PREŠOVČIAT. Tu medailovú bilanciu východniari ešte utužili (2-3-3). Super výkony našich PREŠOVČAT na danom turnaji potešil trénerov a rodičov mladých super bojovníkov. Výprava vyslaná z Prešova v počte 25 detičiek, zažila super zážitok, keďže väčšina detí bola začiatočníkmi, resp. karatistami, ktorí trénujú v JUNIORE druhým rokom. Je super, že rodičia veria v silu športu, v silu prekonávania sa a my môžeme navštevovať súťaže v takýchto počtoch, aj ďalej od PREŠOVA. Zisk ôsmich medailí, 11. miesto v bodovej štatistike potešili naše karatistické srdcia a utužili veľkú túžbu následne v TRENČÍNE (10.02), nadviazať výsledkovo na minulú sezónu v rámci súťaží organizovaných SZK.

P. S. : Ďakujeme našim trénerom Peťovi Sabolovi a Milanovi Lehotskému, že sa mohli dve naše mladé PRESOV KARATE LADIES zúčastniť preberania ceny Lucie LANGOŠOVEJ v ankete o najlepších športovcov mesta Prešov, ďakujeme Vám obom že sa príkladne staráte o to, aby JUNIOR mohol napredovať, a že deti majú vhodné prostredie na to, aby šli za svojimi cieľmi. Peťovi a Milanovi bola odovzdaná cena KK JUNIOR PREŠOV v rámci vysielania TALKSHOW PREŠOV, za čo chceme poďakovať všetkým usporiadateľom a hlavne Martina KAKAŠČÍKOVEJ! OSU.

MEDAILY PRESOV KARATE KIDS na MMB 18 v Košiciach:
Lucia Langošová - Lucia Langosova - 2. miesto - KUMITE ženy do 61 kg
Michaela Bryndzová - Siska Bryndza - 2. miesto - KUMITE kadetky + 54 kg
Manuel Laci - 2. miesto - KUMITE ml. žiaci 8-9 r. do 32 kg
Sabina Babjarová - 3. miesto - KUMITE mladšie kadetky do 45 kg
Sofia Halecká - 3. miesto - KUMITE ml. žiačky 8- 9 r. do 30 kg
Alexandra Šofráneková - 3.miesto - KUMITE st. žiačky nad 40 kg

VÝSLEDKY PRESOV KARATE KIDS na ZVOLEN CUP 2018:
Babjarová Sabína - Kata mladšie kadetky 12-13 rokov - 3. miesto
Bryndzová Michaela - Kumite kadetky 14-15 rokov nad 54kg - 1. miesto
Čonka Martin - Kumite mladší kadeti 12-13 rokov do 50kg - 2. miesto
Hamajdáková Jasmína - Kumite dievčatá 6-7 rokov do 20kg - 3. miesto
Kočišová Katarína - Kumite dievčatá 6-7 rokov nad 28kg - 1. miesto
Lehotský Gregor - Kumite mladší žiaci 8-9 rokov nad 34kg - 3. miesto
Salaganičová Ingrid - Kumite staršie žiačky 10-11 rokov do 30kg - 2. miesto
Šofráneková Alexandra - Kumite staršie žiačky 10-11 rokov nad 40kg - 2. miesto

JAKUB MANČEV VO ZVOLENE NEZABUDOL AJ NA VITAMÍNY
JAKUB PORJANDA JE PREŠOVSKÝM SUPERTALENTOM
KATKA KOČIŠOVÁ JE V TEJTO SEZÓNE NEZASTAVITEĽNÁ. VYHRÁVA ČO SA DÁ.
MARTIN ČONKA VO ZVOLENE ZAUJAL SUPER ŠTÝLOM ZÁPASENIA
MMB 18 A ADAM JOCHMAN KOPE SUPER KOP
MMB 18 A TRÉNERI KK JUNIOR
MMB 18 PRESOV KARATE LADIES A STANISLAV HORUNA - TOP KARATISTA SVETOVEHO FORMATU
PRESOV KARATE KIDS - NOVÁČIKOVIA NA SÚŤAŽI VO ZVOLENE
PRESOV KARATE LADIES ŽIARIA NIELEN NA TATAMI - ANKETA MESTA PREŠOV - ŠPORTOVEC ROKA 2017
ŠIMON MRÁZ SA SNAŽÍ PODKOPNÚŤ SÚPERA
TALKSHOW PRESOV NEMALA CHYBU. ĎAKUJEME USPORIADATEĽOM.
V JUNIORE SME VŠETCI JEDNA VEĽKÁ RODINA
Mohlo by Vás zaujímať
Prešovskí volejbalisti vstúpili do play-off domácim víťazstvom
V sobotu odštartovala vyraďovacia časť Niké Extraligy mužov. Volejbalisti VK MIRAD UNIPO Prešov hostili na domácej palubovke súperov z Nitry. Zverenci trénera Erika Digaňu zvíťazili v prvom zápase štvrťfinálovej série 3:0 (25:23, 25:17, 25:20) a v sérii hranej na 2 výhry vedú 1:0. Svoj postup medzi top štvorku môžu potvrdiť už vo štvrtok (14.3.2024) pod Zoborom.
V Prešove ocenili naj športovcov už po 63. raz v histórii
Mesto Prešov ocenilo v posledný februárový deň svojich najúspešnejších športovcov za rok 2023 počas galavečera v Parku kultúry a oddychu. Športovcom roka sa stal hádzanár Lukáš Urban z domáceho klubu Tatran Prešov. Do Siene slávy prešovského športu bola uvedená významná osobnosť hádzanárskych dejín Pavol Palša a in memoriam tam pribudol aj legendárny prešovský futbalista Gejza Šimanský. Galavečerom hostí už tradične sprevádzal známy športový komentátor Marcel Merčiak.
Majsterky Slovenska zavítali na prešovskú radnicu
Prešovské hokejistky z klubu ŽHK 2000 - ŠARIŠANKA Prešov sa stali majsterkami Slovenska vôbec po prvýkrát vo svojej takmer 30-ročnej histórii fungovania klubu. Osobne ich na prešovskej radnici privítal a zagratuloval k ich úspechu aj primátor mesta František Oľha.
Tatran Prešov získal už 25. Slovenský pohár
Hádzanári Tatrana Prešov oslavujú zisk jubilejného 25. Slovenského pohára! Z cennej trofeje sa tešia osemnástykrát v ére samostatnosti a sú neohrozenými rekordérmi v počte víťazstiev v slovenskej pohárovej súťaži.
Prešovskí volejbalisti vyrovnali semifinálovú sériu
V sobotu pokračovala Niké Extraliga mužov druhými semifinálovými zápasmi play-off. Volejbalisti VK MIRAD UNIPO Prešov hostili družstvo Komárna. Zverenci trénera Erika Digaňu vyhrali v 5-setovej dráme 3:2 (25:16, 25:19, 18:25, 20:25, 15:11). V sérii na 3 výhry je stav vyrovnaný 1:1. V druhej dvojičke o miestenku do finále Bratislava vyrovnala sériu s Myjavou na 1:1.
HOKEJBAL: Prešov na jar zatiaľ 100- percentný.
Prvé extraligové turnaje v roku 2024 majú za sebou už aj hokejbalisti Prešova, ktorý pokračujú v nasadenom tempe z jesennej časti.
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK