Štvrtok, 28. marec 2024
Meniny má Soňa | zajtra Miroslav

Cestovné doklady si v tomto období vybavíte bez čakania

Ministerstvo vnútra upozorňuje, že s blížiacim sa koncom zimy prichádza na oddelenia dokladov tzv. pasová sezóna, ktorá trvá až do konca prázdnin. To znamená, že ak si cestovné doklady začnete vybavovať až cez pasovú sezónu, na oddeleniach dokladov či klientskych centrách si počkáte oveľa dlhšie ako dnes.

Využite preto príležitosť aktuálneho pokojného predsezónneho obdobia a požiadajte o cestovný pas alebo občiansky preukaz už dnes. Vašu žiadosť naši zamestnanci vybavia v komfortnom čase. Apelujeme predovšetkým na rodiny s deťmi plánujúce zahraničnú dovolenku, na ktorú každý maloletý potrebuje vlastný pas. Cestovný pas by si mal však skontrolovať každý, kto plánuje vycestovať, pretože mnohé krajiny od zahraničných návštevníkov vyžadujú, aby ich pasy mali platnosť napríklad pol roka pred odchodom z krajiny.
Využiť pokojné obdobie na oddeleniach dokladov odporúčame aj tým, ktorí si chcú vybaviť či aktivovať občiansky preukaz, prípadne bezplatne požiadať o elektronický podpis. Pripomíname, že ak vám končí platnosť pôvodného OP, o nový môžete bezplatne požiadať už 180 dní pred ukončením platnosti.

Na záver upozorňujeme, že o nový pas či občiansky preukaz môžete požiadať na hociktorom z 84 pracovísk dokladov na Slovensku nezávisle od miesta pobytu. Napríklad v Bratislave okrem obľúbeného klientskeho centra na Tomášikovej ulici sú pre vás k dispozícii ďalšie tri menšie oddelenia dokladov na Ružinovskej a Záporožskej ulici a na ulici Schneidera-Trnavského.

Doručiť si vyhotovený občiansky môžete nechať na ktorékoľvek oddelenie, prípadne za poplatok doručiť kuriérom na akúkoľvek adresu.

Mohlo by Vás zaujímať
Krádež šperkov
Náušnice, prstene, retiazky
Ukradnuté dopravné značky
Jazdil pod vplyvom alkoholu
Taxikár jazdil po strede cesty
Dopravno-bezpečnostná akcia
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK