Štvrtok, 28. marec 2024
Meniny má Soňa | zajtra Miroslav

Nevydávanie bločkov a predávanie falzifikátov

Nevydávanie bločkov a predaj falzifikátov - aj to je realita u niektorých predajcov, ktorí sa snažia obchádzať zákon.

V mesiaci január sa spojili košickí a prešovskí colníci, s cieľom kontrolovať dodržiavanie zákona o používaní elektronickej registračnej pokladnice v Košickom a Prešovskom kraji. Táto akcia priniesla svoje ovocie, nakoľko boli zistené aj iné porušenia zákona, na ktoré často dopláca konečný spotrebiteľ.

Colníci vykonali kontroly v 36 prevádzkach, z ktorých 13 prevádzok porušilo zákon o používaní elektronickej registračnej pokladnice a v 21 prevádzkach colníci zistili porušenie zákona o presadzovaní práv duševného vlastníctva. Tieto prevádzky totiž predávali napodobeniny známych značiek. V prevádzkach, v ktorých zistili porušenie zákona o presadzovaní práv duševného vlastníctva, colníci zaistili celkovo vyše 850 párov športovej obuvi dizajn značky Adidas, no výnimkou neboli ani porušenia práv duševného vlastníctva značiek Pokemon, Hello Kitty či obľúbených postavičiek Minions.

Pri kontrolách zameraných na dodržiavanie zákona o používaní elektronickej registračnej pokladnice bolo zistené aj podozrenie z používania nelegálneho softvéru v elektronickej pokladnici primárne slúžiaceho na obchádzanie daňových povinností.

Mohlo by Vás zaujímať
Krádež šperkov
Náušnice, prstene, retiazky
Ukradnuté dopravné značky
Jazdil pod vplyvom alkoholu
Taxikár jazdil po strede cesty
Dopravno-bezpečnostná akcia
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK