PIS: aktuálne informácie o meste, radnici a spoločenských, kultúrnych a športových akciach v regióne

https://www.pis.sk/clanok/16907/samosprava_respektujuca_prava_deti_a_mladych_ludi.html

Samospráva rešpektujúca práva detí a mladých ľudí

Nadácia pre deti Slovenska a Mesto Prešov Vás pozývajú na výstavu fotografií Samospráva rešpektujúca práva detí a mladých ľudí 11. - 15. decembra 2017 v budove Mestského úradu v Prešove, Jarková ul. č. 24.

Výstava sa koná pod záštitou primátorky mesta Prešov Ing. Andrey Turčanovej.

Cieľom výstavy je prostredníctvom umeleckého stvárnenia princípov Samosprávy rešpektujúcej práva detí a mladých ľudí otvárať diskusiu o tom, aké kroky je potrebné urobiť, aby sa samosprávy takýmito skutočne stali. Je priestorom pre deti, mladých ľudí, rodičov, aktívnych občanov, komunitu a samosprávu hovoriť o ich potrebách a spoločne hľadať možnosti ich napĺňania.

Nadácia pre deti Slovenska spolu s partnermi od roku 2010 priebežne mapuje potreby detí a mladých ľudí a systematicky realizuje program Komunity priateľské deťom a mladým ľuďom. Na základe týchto poznatkov a skúseností boli zosumarizované princípy Samosprávy rešpektujúcej práva detí a mladých ľudí. Ich napĺňanie pomáha vytvoriť zo samosprávy prostredie, kde sa deti a mladí ľudia cítia byť jej súčasťou, ich potreby sú napĺňané a sú rešpektovanými partnermi v tvorbe a realizácii politiky a aktivít zameraných na deti a mladých ľudí.

Fotografie vznikali v rôznych kútoch Slovenska, kde sa samosprávy, školy, mimovládne organizácie a aktívni jednotlivci snažia vytvárať Komunity priateľské deťom a mladým ľuďom. Autorom fotografií je Rastislav Očenáš a autormi sprievodného textu - princípov sú Aneta Chlebničanová, Peter Lenčo a Rastislav Očenáš.

Kontakt:
Iveta Dulínová, iveta.dulinova@presov.sk, 051 3100 558
Peter Lenčo, NDS, peter.lenco@nds.sk, 0948 702 667

 
6.12.2017 | Pridal: Redakcia PIS | Samospráva | čítané: 2850 krát