Štvrtok, 28. marec 2024
Meniny má Soňa | zajtra Miroslav

Bardejovská nemocnica žiari farbami

Vymaľované steny v Nemocnici s poliklinikou Sv. Jakuba už rozveseľujú malých návštevníkov jasnými a veselými odtieňmi. Detské oddelenie v Bardejove sa stalo 42. projektom Dôvery a Osmijanka, ktorý potvrdzuje, že lekárom pomáha liečiť aj prostredie.

Rozprávkové bytosti a zvieratká v izbách, guličky či hviezdy na strope, to všetko pomáha malým pacientom zabudnúť na pocit strachu a úzkosti z pobytu na nemocničnom lôžku. Tím maliarov s dlhoročnými skúsenosťami už vie, aké motívy a farby dokážu pozitívne vplývať na krehkú detskú psychiku. Vždy sa pri tom držia odporúčaní a predstáv nemocničného personálu. Zmenou tentoraz prešlo detské oddelenie v Bardejove.

„Potešiť a rozveseliť deti v nemocnici nie je jednoduché. Často sú to prvé dni, ktoré trávia mimo domova, navyše bez rodičov. Preto spolu s Osmijankom už desať rokov meníme jednotvárne nemocničné oddelenia na útulné detské prostredie, kde farby a rozprávkový svet na stenách pomáhajú deti priviesť na veselšie myšlienky, “ hovorí generálny riaditeľ Dôvery Martin Kultan.

„Som nesmierne rada, že sa podarilo zútulniť ďalší priestor v našich nemocniciach. Verím, že rozprávkové postavičky na stenách vyčaria úsmev na tvári každému pacientovi, “ povedala riaditeľka Združenia Osmijanko Jana Pecsérke Kubranská.

„Detské oddelenie v novom, veselom a žiarivom prevedení vrelo privítali a ocenili malí aj väčší pacienti, ich mamičky, ale aj celý personál detského oddelenia. Pobyt detských pacientov na oddelení je takto príjemnejší, strach o niečo menší a snáď aj sĺz na ich líčkach bude ubúdať. Všetkým, ktorí sa na realizácii toho skvelého projektu podieľali - ZP Dôvera, OZ Osmijanko a ostatným patrí naše úprimné poďakovanie, “ dodala Mária Medrická, primárka detského oddelenia.

Mohlo by Vás zaujímať
Zomrel lekár a mestský poslanec Peter Bandura
Vo veku 68 rokov nás v nedeľu 17. marca 2024 náhle opustil lekár a mestský poslanec Peter Bandura.
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK