Piatok, 19. apríl 2024
Meniny má Jela | zajtra Marcel

Po návrate z Remscheidu...

Z trojdňovej pracovnej návštevy partnerského mesta Remscheid v Nemecku sa v utorok vrátila šesťčlenná delegácia mesta, ktorú viedol primátor mesta Ing. Juraj Kopčák.

Cieľom tejto cesty bolo zhodnotiť doterajšiu spoluprácu medzi oboma mestami a dohodnúť ďalšie aktivity, najmä v oblasti zintenzívnenia hospodárskych vzťahov. Prešovčania si v rámci spolkového dňa so záujmom prezreli niekoľko stánkov s remeslami. "Spolkový deň v Remscheide považujú jeho obyvatelia za akýsi všeľudový sviatok a veľkú zábavu," vyznal sa zo svojich dojmov po návrate Ing. J. Kopčák. "Predstavitelia okolo 170 cechov a rôznych spoločností sa tak prezentujú a vlastne komunikujú nielen medzi sebou, ale aj medzi radnicou a mestom."

S predstaviteľmi Remscheidu si delegácia Prešova vymenila skúsenosti v oblasti komunálnej politiky. Vysledkom pracovnej navstevy Ing. Juraja Kopcaka u primatora Remscheidu Freda Schultza je prísľub nemeckých hostiteľov, že na budúci rok do šarišskej metropoly zavíta delegácia nemeckých podnikateľov, najmä z oblasti bankovníctva.

Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK