PIS: aktuálne informácie o meste, radnici a spoločenských, kultúrnych a športových akciach v regióne

https://www.pis.sk/clanok/16561/dobry_festival_otvara_brany_uz_o_necele_dva_tyzdne.html

DOBRÝ FESTIVAL otvára brány už o necelé dva týždne!

Už 16.6.2017 od 15:00 hod. sa otvárajú brány DOBRÉHO FESTIVALU a areál prírodného kúpaliska Delňa bude s nadšením očakávať svojich návštevníkov. Ako sa dostať na Delňu? Kde zaparkovať? Kde stanovať? Všetky dôležité informácie na jednom mieste!

Exkluzívne vystúpenie americkej speváčky LP, kultovej SEPULTURY, najslávnejšieho plavčíka na svete Davida HASSELHOFFA, milovaných IMT SMILE, Čechomoru, Petra NAGYA, Xindla X, Simy Martausovej, Horkýže Slíže, Heľeninych očí, Chikilikitu-a, Slobodnej Európy, VECa, Grahama Candyho, Peter Bič Projectu s producentom a DJ-om DARIO G, Kandráčovcov, Zuzany Smatanovej a množstva ďalších interpretov otvorí letnú sezónu v Prešove už o necelé dva týždne, a preto dávame do pozornosti všetky dôležité informácie!

Organizátori v spolupráci s Dopravným podnikom mesta Prešov, a. s. pripravili pre návštevníkov festivalu kyvadlovú dopravu, a tak sa bude možné dostať do / z areálu každých 15 minút, po 21:00 dokonca každých 10 minút. Kyvadlová doprava bude premávať vo všetky tri festivalové dni od 16:00 do 02:30 hod (v nedeľu do 01:00). Pravidelné spoje na linkách č. 28, 33 a 45 doplní špeciálna okružná linka „X – Dobrý festival“ na trase Delňa – Petrovanská – Košická – Žel. Stanica – Kuzmányho – Rusínska – Arm. Gen. Svobodu – Švábska – Jesenná – Delňa, pričom na zastávke „Žel. Stanica“ sa nastupuje v smere do centra mesta. Je potrebné si zakúpiť štandardný cestovný lístok!

Čo sa týka parkovania, na Jesennej ulici bude platiť zmena organizácie dopravy v podobe zjednosmernenia ulice Jesennej. Tým sa na príjazdovej cesty k Delni – ulici Jesennej – vytvorí možnosť parkovania po oboch stranách komunikácie.

!!! POZOR !!! , kruhový objazd bude kvôli stavbe otvorený len čiastočne. Na trase z Prešova / Popradu / Vranova je možný príjazd len od sídliska Sekčov, keďže kruhový objazd je pre tento smer uzatvorený. Pre trasu z Košíc je kruhový objazd otvorený, avšak ako po iné roky, na festival NIE JE možné odbočiť priamo z privádzača na ul. Jelšovú, ale je potrebné pokračovať ďalej v smere na kruhový objazd a odbočiť doprava na Švábsku ulicu. Organizátori prosia a vyzývajú návštevníkov, aby rešpektovali ich značenie a pokyny, keďže Jesenná ulica bude v čase konania festivalu JEDNOSMERNÁ. Z dôvodu nedostatku parkovacích miest v okolí areálu Delne však organizátori maximálne odporúčajú využiť predovšetkým kyvadlovú autobusovú dopravu, jazdiacu až v 10 minútovom intervale.
Stanovanie je možné zdarma v areáli festivalu, pričom opustiť areál je potrebné najneskôr v sobotu 17.6.2017 / nedeľu 18.6.2017 do 10:00 hod v prípade jednodňového lístka. V prípade permanentky najneskôr v pondelok 19.6.2017 do 10:00 hod.

Vstupenky bude možné zakúpiť aj na mieste, maximálne však odporúčame zakúpiť si ich vopred a prísť dostatočne včas, aby ste z dôvodu čakania na vstupe nezmeškali vystúpenie žiadneho zo svojich obľúbených účinkujúcich.

Viac info o zmene organizácie dopravy čoskoro aj na sociálnych sieťach a webstránke mesta Prešov: www.presov.sk. Podujatie sa koná pod záštitou primátorky Andrey Turčanovej.

 
7.6.2017 | Autor: Hana Tásler | Kultúra a voľný čas | čítané: 4291 krát