Piatok, 19. apríl 2024
Meniny má Jela | zajtra Marcel

Nové registračné poplatky

Ministerstvo financií Slovenskej republiky pripravilo od 1. februára 2017 zmeny v platení správnych poplatkov za prvé prihlásenie vozidiel do evidencie, ako aj za následné prevody držieb.

Nový systém vyberania správnych poplatkov bude za prihlasovanie vozidiel do evidencie, ako aj za následné prevody držieb vozidiel.

Hlavným cieľom zákona je v oblasti evidencie vozidiel najmä v úprave spôsobu výpočtu správneho poplatku za ďalšie prevody držieb vozidiel. Suma poplatku za evidenciu vozidla sa mení nielen v závislosti od výkonu motora, ale aj od hodnoty vozidla, ktorá sa s vekom vozidla znižuje.

Kalkulačku hodnoty automobilov nájdete na nižšie uvedenom odkaze Ministerstva financií Slovenskej republiky:

http://www.finance.gov.sk/Default.aspx?CatID=11299

Konkrétnu daň z motorových vozidiel nájdete na nižšie uvedenom odkaze Finančnej správy Slovenskej republiky:

https://www.financnasprava.sk/sk/podnikatelia/dane/dan-z-motorovych-vozidiel

Pre bližšie informácie odporúčame obrátiť sa na Ministerstvo financií Slovenskej republiky.

Mohlo by Vás zaujímať
Opitý vodič nebol držiteľom vodičského preukazu
29 ročný muž z Veľkého Šariša včera (09.04.2024) v skorých ranných hodinách viedol osobné vozidlo napriek tomu, že nie je držiteľom vodičského preukazu.
CÚ Prešov zaistil 1634 falzifikátov v hodnote 13 000 eur
Prešov - 09.04.2024: Predaj napodobenín a neevidovanie tržby v pokladnici odhalili kontroly Colného úradu (CÚ) Prešov v prvom štvrťroku tohto roka u podnikateľov. Celkovo bolo zaistených 1 634 kusov falzifikátov v hodnote viac ako 13 000 eur. Pri kontrolách e-kasy colný úrad uložil pokuty vo výške takmer 11 000 eur.
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK