Sobota, 27. júl 2024
Meniny má Božena | zajtra Krištof

Knižnica pre detských pacientov.

Knižnica P. O. Hviezdoslava v Prešove odovzdá dňa 27. januára 2017 o 10. 00 hod. Fakultnej nemocnici s poliklinikou J. A. Reimana dar v podobe kníh pre detských pacientov.

S nápadom prišli mladé nadšené knihovníčky z Knižnice P. O. Hviezdoslava v Prešove, ktoré stoj čo stoj chceli urobiť niečo dobré a užitočné pre iných.

Namotivovali p. riaditeľku, svoje kolegyne aj čitateľov na Mikulášsku burzu kníh a ručných výrobkov, ktorá sa uskutočnila na pobočke knižnice - Sídlisko 3.

Keď zistili, že deti na detskom oddelení nemocnice nemajú knižky, tak účel, kam budú peniaze smerovať bol jasný.

Burza sa pripravovala s veľkým nadšením a s potešením a podporou sme sa stretli aj u vedenia nemocnice.
S radosťou môžeme konštatovať, že náš zámer sa zrealizoval. Na knižky pre malých pacientov sme z burzy získali 470 eur, za čo sa zakúpilo 71 nových kníh a dve vedomostné hry. Ďalších 119 nových kníh darovali čitatelia knižnice a pracovníci VÚC, ktorí sa k zbierke pripojili.

Priateľ našej knihovníčky ako dobrovoľník zrenovoval malé poličkové regály a náš dar pre malých detských pacientov je pripravený.

Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK