Piatok, 26. apríl 2024
Meniny má Jaroslava | zajtra Jaroslav

Cyklopátrania Prešovským krajom odštartujú v Stropkove

Zábavno-poznávacie cyklistické podujatia Cyklopátrania Prešovským krajom začínajú tento rok v Stropkove. Cyklistov prevedú zaujímavosťami regiónu, ktorý je bohatý na prírodné, kultúrne aj historické pozoruhodnosti.

Tretí ročník Cyklopátraní Prešovským krajom pripravila opäť krajská organizácia cestovného ruchu Severovýchod Slovenska. Ide o poznávacie preteky, v ktorých cyklisti poznávajú zaujímavé miesta vybraných regiónov. Cyklopátrania Prešovským krajom sú určené cyklistom rôznej vekovej a výkonnostnej kategórie. Súťažiť môžu nielen jednotlivci, ale aj dvojice. V lete 2016 sú pripravené štyri jednodňové podujatia, prvé štartuje v sobotu 25. júna v Stropkove na Námestí SNP.

Novinkou tohto ročníka je zbieranie súťažných bodov prostredníctvom aplikácie Objavujme. Aplikácia je voľne dostupná, súťažiaci si v aplikácii v hre Cyklopátrania vytvoria súťažný nickname. Na každom Cyklopátraní je pripravených pätnásť zaujímavých miest, na ktoré sa cyklisti môžu vybrať počas 5-hodinového časového limitu. Na každom mieste sa prostredníctvom aplikácie zlokalizujú a získajú tak súťažné body. „Súťažné miesta sú rôznej náročnosti, cyklisti si ich vyberajú podľa vlastného uváženia. Všetky miesta majú vďaka aplikácii vo svojom mobile,  môžu si z nich vyberať a jednoducho sa orientovať v teréne, “ predstavil podujatia riaditeľ KOCR Severovýchod Slovenska Martin Janoško. Súťažné miesta sa v aplikácii objavia vždy deň pred pretekmi, takže sa s nimi súťažiaci môžu oboznámiť už pred pretekmi.
K dispozícii je 8 kategórií: ženské, mužské a zmiešané dvojice so súčtom veku do 60 rokov a nad 60 rokov a sólo kategórie mužov a žien bez ohraničenia veku.

„Hlavnou úlohou Cyklopátraní je ukázať ľuďom zaujímavé miesta regiónu zábavnou, súťažnou formou. Chceme im predstaviť aj tie lokality, ktoré nie sú veľmi známe, ale rozhodne stoja za návštevu, “ pozýva na podujatia Martin Janoško.
Cyklopátrania Prešovským krajom budú po Stropkove pokračovať 23. júla v Humennom, 13. augusta v Ľubovnianskych Kúpeľoch a 10. septembra v Prešove. V Stropkove preteky začínajú 25. júna o 10.00 hod. na Námestí SNP. Všetky informácie a pravidlá nájde verejnosť na stránke KOCR Severovýchod Slovenska www.severovychod.sk.

Pre rodiny s deťmi pripravila KOCR Severovýchod Slovenska pokračovanie úspešného projektu LEGENDARIUM 2, ktorý predstavuje Prešovský kraj prostredníctvom legiend v mobilnej hre, v albume s nálepkami a na audio CD. Turistom je tiež určená turistická aplikácia Objavujme so súťažou Objavuj Prešovský kraj, v ktorej nájdu 360 tipov na výlet a rôzne súťažné úlohy.

Cyklisti planujú trasu v Pieninách
Plánovanie trasy na Cyklopátrani v Bardejove v lete 2015
Inzercia
Reality: Dám do prenájmu
Reality: Dám do prenájmu
Kancelárske priestory

Prenajmeme kancelárske priestory na Plzenskej ulici č. 2 v Prešove. Výhodný nájom a internet v cene.

0905324336 | | cena: dohodou
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK