Sobota, 27. apríl 2024
Meniny má Jaroslav | zajtra Jarmila

EXKLUZÍVNE FOTO: Gitarová Komajota začne dnešný koncert hitom Ráno v novinách!

Program Dní mesta Prešov dnes zavŕši svojim open air koncertom Komajota, ktorá uvedie do života svoj nový album Druhé Slnko koncertom na Hlavnej ulici. Boli sme sa pozrieť na skúške v ich domovskom štúdiu Umpax, kde muzikanti pilujú svoj exkluzívny program v deväťčlennej zostave. Vyspovedali sme Martina Husovského a nafotili pre vás tieto exkluzívne zábery.

Keď si vás skupina pustí priamo k sebe do štúdia, je to vždy veľký zážitok. Navyše sme videli zoznam skladieb, ktoré odznejú a ich poradie nás naozaj veľmi prekvapilo. Začínať budú hitovkou Ráno v novinách, podporenou ďalšími hitmi v tesnom závese, ale to bude len začiatok tohto nevšedného koncertu. Dôvod je prozaický.

Povedali sme si, že celý náš koncert bude defilé. Tak ako vychádzali jednotlivé skladby ako single, presne v tom poradí podľa albumov aj odznejú. Hneď na úvod zahráme skladby z albumu Časopriestor, potom z Bludiska, Kolobehu a v závere najnovšie pesničky z Druhého Slnka. Má to svoju logiku a zmysel. Chceme pripomenúť a ukázať tvorbu Komajoty v tom časovom slede ako vznikala. Záver bude patriť nášmu pripravovanému singlu Druhé Slnko, ktorý ešte nie je dokončený a jeho prednostné predstavenie bude našou veľkou vďakou všetkým fanúšikom a ľuďom, ktorí prídu na dnešný koncert“, prezradil Martin Husovský.

S novou pesničkou Druhé Slnko, ktorú si premiérovo užijú fanúšikovia kapely v dnešný večer má Komajota pochopiteľne aj ďalšie plány. „Máme už niekoľko stretnutí s Tomášom Ličákom, ktorý pracuje na klipe k pesničke Druhé Slnko. Má skvelé nápady a samotný klip zaujme už len svojim vizuálom. Hoci sa nejedná o ojedinelú formu, v slovenských klipoch sme sa s ňou ešte nestretli.“ dodáva Martin Husovský.

Gitara v každej skladbe
Počas dnešného koncertu odznie približne 20 piesní. Skupina vystúpi v deväťčlennej zostave a stálych členov Stana Čoreja, Martina Husovského a Miša Kráľa doplnia v rozšírenej koncertnej zostave klávesáci Daniel Špiner a Jany Pastirčák, vokalisti Bohuš Hajduch (Papyllon) s Veronikou Husovskou a gitarista Juraj Kováč s perkusionistom Michalom Lorincom z kapely Jungle Label. Už zo samotných skúšok je jasné, že Komajota bude znieť úplne ináč, nielen vďaka tejto rozšírenej koncertnej zostave, ale hlavne znásobeným klávesom, vokálom, perkusiám a hlavne veľkej rarite, v každej skladbe bude znieť elektrická gitara. A to by ste si v piatkový večer nemali nechať ujsť.

Video archív nájdete na tv.pis.sk

Média:

Súvisiace články
24.5.2016 Príď pokrstiť spolu s Komajotou ich album Druhé Slnko do centra Prešova! 9.4.2016 Vysielame naživo: Komajota práve nahráva nový album. Hotový bude už dnes večer 28.9.2015 Komajota vydáva album Druhé Slnko. Predplatiť sa dá aj bitcoinami!
Mohlo by Vás zaujímať
Sándor Petöfi má bustu na Hlavnej ulici v Prešove
Vedenie mesta Prešov v spolupráci s Generálnym konzulátom Maďarska v Košiciach slávnostne odhalilo bustu venovanú významnej osobnosti uhorských dejín, básnikovi Sándorovi Petöfimu.
Prešov ako centrum divadelného umenia už po 58. raz
Obľúbená súťaž umeleckej tvorivosti vysokoškolákov Slovenska, známa ako Akademický Prešov, sa uskutoční od 22. do 25. apríla 2024. Pred prešovským publikom vystúpia nielen profesionálne divadelné súbory zo Slovenska, ale aj z Čiech, Poľska a Maďarska. So širokým spektrom inscenačných poetík sa predstaví v symbolickom počte sedem študentských a sedem profesionálnych divadelných zoskupení.
ZÍSKAJ SUPER HRACIU KARTIČKU A VYHRAJ VYMAKANÉ CENY!
Nepremeškaj skvelú akciu v kinách CINEMAX! Nakúp na bufete občerstvenie za minimálne 5€ a hraj o skvelé ceny.
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK