Štvrtok, 28. marec 2024
Meniny má Soňa | zajtra Miroslav

Nový americký veľvyslanec navštívil Prešov

Dobrú znalosť miestnych pomerov osvedčil 8. septembra pri návšteve prešovskej radnice nový americký veľvyslanec v SR Carl Spielvogel. Do pamätnej knihy Prešova napísal pochvalné slová na adresu Prešova ako Atén na Slovensku. Prešov je totiž známy svojimi stáročnými vzdelávacími tradíciami, a preto ho volajú "Atény na Toryse".

Diplomat v tomto zmysle ocenil aj kvalitu pracovnej sily v Prešove, ktorá je dobrou podmienkou pre prílev zahraničných investícií.

Prvá návšteva nového predstaviteľa diplomatickej misie USA v SR bola zdvorilostná. Vyše poldruha hodiny strávil v rozhovore so zástupcami primátora Prešova Štefanom Kužmom a Milanom Lacom, keďže primátor Prešova Juraj Kopčák je na návšteve partnerského mesta Remscheid v NSR. Diplomatova manželka, umelecky založená, sa veľmi zaujímala napr. o zvonkohru vo veži kostola sv. Mikuláša, ktorá každú štvrťhodinu hrá známe slovenské a šarišské melódie.

Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK