Piatok, 29. marec 2024
Meniny má Miroslav | zajtra Vieroslava

FHE: ElevenHill

Kapela ElevenHill vznikla v septembri 2014, i keď členovia tejto zostavy pôsobili predtým v ďalších iných i spoločných projektoch a majú za sebou bohaté hudobné skúsenosti. ElevenHill sú žánrovo inšpirovaní southern rockom.

Špecifický názov ElevenHill má svoj význam. Členovia kapely totiž fungujú nie len ako kolegovia z kapely, ale aj ako najlepší kamaráti z jednej ulice, na jednom kopci (prešovské Rúrky) , kde sa dá dostať autobusovou linkou MHD číslo 11.

ElevenHill tvoria Martin Dancák (gitara, texty), Radoslav Hanzel (bici, hudba), Branislav Goga (basová gitara) a Marián Ferenc (spev). Koncertnú zostavu dopĺňajú back-vocalistky Júlia Smolková a Diana „Dida“ Dunčková a Branislav Jedinák (harmonika).

Koncertnú premiéru absolvovali ElevenHill na akcii Drinkin fest 2015 v Prešove. Už predtým však mali na svojom konte niekoľko úspechov so svojimi nahrávkami. Postúpili do finále súťaže Dobré zo Slovenska, singel The Room Of Ghosts bol zaradený do hitparády Demovnica na Rádiu FM, ktorú niekoľkokrát vyhrala. Rotovali ju aj ďalšie rádiá na Slovensku i v zahraničí. Skladbu nahrali v prešovskom štúdiu Umpax pod réžiou Martina Migaša. V júli 2015 tam skupina pripravila ďfalší singel Hometown (so špeciálnym hosťom, bendžistom Bohušom z Mlokov).

Korene tejto novej kapely siahajú do polovice 90. rokov, keď títo muzikanti spolu fungovali v skupine Real Crime i v ďalších projektoch. „Spája nás dlhoročné priateľstvo a vášeň pre hudbu. Skúseností s hraním máme dosť. V tejto zostave sme začínali pred dvadsiatimi rokmi. Len terajší spevák sa k nám pridal na strednej škole, “ uviedol M. Dancák v rozhovore pre Prešovské noviny - Korzár.

Kapela pokračuje v príprave materiálu pre ďalšie nahrávanie a koncertného programu.

Web:
http://bandzone.cz/elevenhill
https://www.facebook.com/elevenhill
https://myspace.com/elevenhill

Z bibliografie:
http://presov.korzar.sme.sk/c/7827187/elevenhill-vznikla-nova-kapela-skusenych-muzikantov-z-rurok.html
http://www.frenky.sk/clanok/1069/festivaly-fsupo-_263_fest-_drinkin.html
http://pis.sk/clanok/15130/foto-drinkin_fest_15.html

Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK