Piatok, 29. marec 2024
Meniny má Miroslav | zajtra Vieroslava

Lidl venoval Fakultnej nemocnici v Prešove tri inkubátory

Zástupcovia Fakultnej nemocnice s poliklinikou J. A. Reimana Prešov prevzali v utorok 7. júla od spoločnosti Lidl tri inkubátory.

Lidl venoval nemocnici život zachraňujúce prístroje v rámci projektu „Rozprávky, ktoré potešia všetky deti“. S podporou zákazníkov spomenutého reťazca sa takýmto spôsobom podarilo podporiť štrnásť detských nemocníc v desiatich slovenských mestách. Celkovo získali pracoviská, ktoré poskytujú starostlivosť najmenším pacientom tridsaťštyri inkubátorov v hodnote 600 000 eur. Spolu s prístrojmi získajú detské nemocnice aj servisné prehliadky na obdobie desiatich rokov.

Moderné prístroje zlepšujú kvalitu starostlivosti a prinášajú lepší komfort pre rizikových a patologických novorodencov, a preto personál novorodeneckého oddelenia potešilo, že sa do projektu zapojila i laická verejnosť a tak prispela k podpore kvalitnejšieho poskytovania zdravotnej starostlivosti o novorodencov. Vážime si prístup spoločnosti LIDL, ktorá sa rozhodla pomôcť najmenším pacientom na celom Slovensku“, povedala primárka oddelenia neonatológie Iveta Reváková.

Pri preberaní prístrojov bol prítomný aj námestník LPS pre nechirurgické odbory Marek Paľo, ktorý dodal: „So spoločnosťou LIDL sme už v minulosti spolupracovali. V uplynulom roku sponzorovali naše detské oddelenie sladkosťami v rámci Medzinárodného dňa detí, dnes naše novorodenecké oddelenie vďaka ich výbornému nápadu a štedrým zákazníkom získali 3 inkubátory. Sme veľmi vďační. A to nielen za predčasne narodené detičky, ale aj za ich rodičov.

Od 11. mája mohli zákazníci spoločnosti Lidl za každých 20 € nákupu získať jednu z troch audiorozprávok - Soľ nad zlato, Tri prasiatka, Janko Hraško – za symbolické jedno euro. Obchodný reťazec sa zaviazal zakúpiť inkubátory vo výške celého výnosu z projektu. „S podporou našich zákazníkov sa nám spoločne podarila veľká vec, štrnásť nemocníc získa vďaka projektu ´Rozprávky, ktoré potešia všetky deti´ inkubátory v hodnote 600 000 eur. Veríme, že tieto prístroje pomôžu zachrániť a skvalitniť životy tisícok detí, ktoré musia o to najdôležitejšie – zdravie – tvrdo bojovať od svojich prvých chvíľ“, uviedol Martin Nagy, konateľ spoločnosti Lidl Slovenská republika. „Ďakujeme našim zákazníkom, odbornému garantovi projektu Ministerstvu zdravotníctva Slovenskej republiky a spoločnosti Dräger, partnerovi projektu“, uzavrel Nagy.

Prínos projektu zhodnotil aj minister zdravotníctva Viliam Čislák: „Tento projekt vnímam pozitívne nielen ako minister zdravotníctva, ale aj ako lekár a rodič. Navyše, skĺbenie hodnotného posolstva najznámejších rozprávok s pomocou detským pacientov je zmysluplné a má aj ďalší, pre deti obohacujúci rozmer. Podpora kvalitnejšieho poskytovania zdravotnej starostlivosti našim najmenším pacientom je vždy vítaná. Na Slovensku máme špecializované pracoviská, kde sú skúsení lekári, sestry aj zdravotnícky personál a moderná medicínska technika je veľkým benefitom, pretože dnes je rekonštrukcia nemocníc a zabezpečenie technickým vybavením takpovediac úlohou dňa.

Mohlo by Vás zaujímať
Zomrel lekár a mestský poslanec Peter Bandura
Vo veku 68 rokov nás v nedeľu 17. marca 2024 náhle opustil lekár a mestský poslanec Peter Bandura.
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK