PIS: aktuálne informácie o meste, radnici a spoločenských, kultúrnych a športových akciach v regióne

https://www.pis.sk/clanok/14902/cyklopatrania_predstavia_pat_lokalit_presovskeho_kraja.html

Cyklopátrania predstavia päť lokalít Prešovského kraja

Spoznajte prírodu a zaujímavosti Prešovského kraja na bicykli. Krajská organizácia cestovného ruchu Severovýchod Slovenska pripravila na leto 2015 zábavno-súťažné Cyklopátrania Prešovským krajom.

Pre cyklistov všetkých vekových kategórií pripravila krajská organizácia cestovného ruchu Severovýchod Slovenska päť Cyklopátraní. Zábavno-súťažné podujatia predstavia cyklistom krásy prírody a zaujímavosti regiónov v okolí Medzilaboriec, Bardejova, Levoče, Pienin a Prešova. Cyklopátrania sú jednodňovými aktivitami, prebiehať budú postupne od 20. júna do 19. septembra.

Body na trasách budú zvolené tak, aby si na svoje prišli cyklisti každého stupňa náročnosti a výkonnosti. Novinkou bude program pre deti. Rodičia budú môcť pokojne bicyklovať, pre deti bude pripravená detská trasa a ďalší program.

„Chceme cyklistom ukázať, že v Prešovskom kraji sa na bicykli dajú objaviť veľmi zaujímavé miesta. V minulom roku sme mali na prvý ročník Cyklopátraní veľmi pozitívne ohlasy. Verím, že v lete 2015 bude cyklistov ešte viac, že sa prídu zabaviť a spoznať krásy rôznych oblastí Prešovského kraja, “ uviedol Martin Janoško, riaditeľ KOCR Severovýchod Slovenska.

Ako Cyklopátranie prebieha
Na štarte si cyklista zvolí kategóriu, v ktorej chce pretekať (muži/ženy jednotlivci, ženské/mužské dvojice, zmiešané dvojice). Do rúk dostane cyklista mapu s vyznačenými bodmi, na ktoré sa má počas 3 – 4 hodinového limitu dopraviť na bicykli a získať pečiatku s bodovou hodnotou. Čím vyšší počet nazbieraných bodov, tým väčšia šanca na víťazstvo. Každý cyklista si podľa chuti a schopností vyberie miesta, na ktoré sa vydá na bicykli. „To najdôležitejšie je vidieť kus krásneho kraja a zaujímavé miesta z chrbta bicykla v spojení so súťažením a zábavou, “ doplnil Martin Janoško. V cieli čaká cyklistov občerstvenie a vyhodnotenie súťaže.
 
Pripravené sú miesta s krásnymi výhľadmi, historické a kultúrne pamiatky, krčmičky aj kostolíky,  pestré ceny a obľúbené medaily. Okrem toho je pripravená hlavná výhra v podobe kvalitného bicykla. Za každú účasť na cyklopátraní získa súťažiaci jeden lístok do konečného žrebovania o bicykel. Žrebovanie sa uskutoční 19. septembra 2015 v Prešove po vyhlásení výsledkov prešovského Cyklopátrania. Čím viac Cyklopátraní súťažiaci absolvuje, tým má vyššiu šancu na výhru.  

Cyklopátrania 2015:

20. jún  - Medzilaborce - Cyklopátranie krajom Andyho Warhola
 
4. júl – Bardejov a okolie
 
1. august – Pieniny
 
15. august – Levoča a Levočské vrchy
 
19. september – Prešov a okolie

Doplňujúce informácie:

SÚŤAŽNÉ KATEGÓRIE: 
1.  Ženské dvojice: súčet veku a) do 60 rokov, b) nad 60 rokov 
2.  Mužské dvojice: súčet veku a) do 60 rokov, b) nad 60 rokov 
3.  Zmiešané dvojice: súčet veku a) do 60 rokov, b) nad 60 rokov
4.  Muži
5.  Ženy
 
ŠTARTOVNÉ:
Dospelí (vrátane detí nad 12 rokov): 4 €
Deti: 2 €
Rodinné štartovné (2 dospelí a 2 deti): 10 €
 
Cena zahŕňa mapu, pitný režim, a občerstvenie v cieli (guláš + pečivo, nápoj). Na deti čaká aj sladké prekvapenie.
 
REGISTRÁCIA účastníkov prebieha na marketing@severovychod.sk alebo na mieste Cyklopátrania od 8.00 do 9.30 hod.

Viac informácií: www.severovychod.sk

 
16.6.2015 | Pridal: Redakcia PIS | Tip na výlet | čítané: 2305 krát