PIS: aktuálne informácie o meste, radnici a spoločenských, kultúrnych a športových akciach v regióne

https://www.pis.sk/clanok/14576/kalinak_sa_s_krajanmi_v_kanade_rozpraval_aj_o_dvojitom_obcianstve.html

Kaliňák sa s krajanmi v Kanade rozprával aj o dvojitom občianstve

OTTAWA – Viac ako sto Slovákov žijúcich v Kanade sa stretlo s podpredsedom vlády SR a ministrom vnútra SR Robertom Kaliňákom, ktorý je na pracovnej ceste v Severnej Amerike.

Slávnostná recepcia s krajanmi sa na pozvanie slovenského veľvyslanca v Kanade Andreja Drobu konala v budove Veľvyslanectva SR v Ottawe.

Minister vnútra R. Kaliňák sa zaujímal predovšetkým o život slovenskej komunity v Kanade a ich pohľad na vývoj na Slovensku. Kanadskí Slováci z prostredia akademickej obce, umenia, športu či podnikatelia sa pri neformálnych rozhovoroch s ministrom pýtali najmä na konflikt na Ukrajine a jeho dopad na Slovensko, rozoberali sa aj otázky pozitívneho ekonomického rastu našej krajiny a dotkli sa aj problematiky dvojitého občianstva a najmä procedúry opätovného získania slovenského občianstva, ktorú od 1. februára umožňuje nové nariadenie ministerstva vnútra.

Hostiteľ stretnutia, slovenský veľvyslanec v Kanade Andrej Droba, vyzdvihol prínos pracovnej cesty R. Kaliňáka v Kanade, keďže ide o prvú návštevu člena vlády v severoamerickej krajine za posledných päť rokov. Dohody uzatvorené počas bilaterálnych rokovaní s jednotlivými ministrami výrazne pomôžu k zlepšeniu vzťahov medzi oboma krajinami.

 
5.3.2015 | Autor: Tlačový odbor MV SR | Politika | čítané: 5022 krát