Piatok, 19. apríl 2024
Meniny má Jela | zajtra Marcel

Poslanci PSK prerozdelia 8,3 milióna eur od Európskej investičnej banky

Poslanci Prešovského samosprávneho kraja (PSK) v utorok (10.2.) na svojom deviatom zasadnutí prerokujú aj úpravu rozpočtu, kde prerozdelia 8,3 milióna eur z úveru od Európskej investičnej banky na dopravu, kultúru a sociálne zabezpečenie.

Podľa pripraveného návrhu pôjde najviac na kultúru – 5,4 milióna eur, na cesty 1,2 milióna a na sociálne zabezpečenie 1,6 milióna eur.

Diskutovať sa bude aj o technickej pomoci ELENA, na základe ktorej PSK spolu so 14 mestami a obcami plánuje preinvestovať 60,4 milióna eur na zníženie energetickej náročnosti budov či modernizáciu systémov verejného osvetlenia. Do konca roku 2017 sa plánuje spustenie minimálnej investície v objeme 24,2 milióna eur.

Schvaľovať sa budú aj dve všeobecne záväzné nariadenia. Prvé o výške príspevkov na čiastočnú úhradu nákladov v školských výchovno-vzdelávacích zariadeniach, v školských účelových zariadeniach a o výške úhrady nákladov na štúdium v jazykovej škole, druhé VZN ruší Školský internát v Humennom ako súčasť Obchodnej akadémie.

Rušiť budú poslanci aj Poriadok odmeňovania zamestnancov Úradu PSK a schváliť by mali aj zmenu v dozornej rade Nemocnice arm. gen. L. Svobodu vo Svidníku.

Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK