Piatok, 17. máj 2024
Meniny má Gizela | zajtra Viola

Turnaj na univerzite

Dnes a zajtra sa v hale Prešovskej univerzity odohrajú stretnutia 6. ročníka medzinárodného turnaja volejbalistov O pohár prezidenta akciovej spoločnosti ZPA Křižík. Organizátori už tradične zabezpečili medzinárodnú kvalitnú účasť. V tomto roku pricestujú ku Toryse celok poľskej najvyššej súťaže BBTS Bielsko Biala, maďarský vicemajster NVVSC Nyíregyháza, slovenský vicemajster Petrochema Dubová a ďalšie tri celky slovenskej extraligy - VKP Bratislava, Linda Chemes Humenné a VK PU Prešov.

Prvenstvo z minulého ročníka obhajujú domáci volejbalisti, rozhodne to však v silnej konkurencii nebudú mať ľahké. Tréner VK PU Daniel Oravec bude mať k dispozícii týchto hráčov: nahrávači Kempa a Repák, smečiari Cholvadt, Sopko, Vartovník, Vokál, Žilka, blokári Müncner, Škvarek, Červeň, univerzáli Gešperík a Tholt, liberá Vlkolinský a Fedorišin. Po turnajoch vo Vyšných Hágoch, Humennom a naposledy Nyíregyháze je domáce podujatie ďalšou fázou prípravy na nový ročník extraligy, ktorý začne v októbri.

Turnaj sa bude hrať v dvoch základných skupinách (A - Bielsko Biala, Humenné, Prešov, B - Dubová, Nyíregyháza, VKP Bratislava), v nich sa tímy stretnú na tri hrané sety, v nasledujúcich zápasoch o umiestnenie sa bude hrať klasicky, na tri vyhraté sety. Prešovskí fanúšikovia tak majú po prvýkrát v začínajúcej sa sezóne vidieť svoj tím v akcii, atraktívny turnaj hneď na úvod okorení východniarske derby.

Program zápasov: piatok - 9.00 Humenné - Prešov, 10.30 Nyíregyháza - VKP, 12.00 Bielsko Biala - Humenné, 13.30 Dubová - Nyíregyháza, 15.00 Prešov - Bielsko Biala, 16.30 VKP - Dubová, 18.00 2A - 3B, 20.00 2B - 3A.
Sobota - 9.00 o 5. miesto, 11.00 1. semifinále, 13.00 2. semifinále, 16.00 o 3. miesto, 18.00 o 1. miesto.

Mohlo by Vás zaujímať
3b HbL VÝCHOD: Pred posledným kolom základnej časti a Play OFF, už len zopár otáznikov.
Do Play OFF regionálnej 3b Hokejbalovej ligy VÝCHOD zostáva mužom odohrať posledné, dohrávané ligové kolo a začne sa boj o poháre najcennejšie. A ako si počínali Vaše družstvá, si pozrite v nasledujúcich riadkoch.
Obnovené značenie na cyklotrasách v Prešovskom kraji
V novej sezóne čaká cyklistov 400 km obnoveného značenia a počas roka pribudne ďalších 320 km PREŠOV, 25. apríl 2024 – Na cyklistov v Prešovskom kraji čaká v novej sezóne 400 km obnoveného značenia. Počas roka 2024 prejde obnovou ďalších vyše 300 kilometrov. Obnovu značenia cyklotrás zabezpečila Krajská organizácia cestovného ruchu Severovýchod Slovenska.
Prešovskí volejbalisti definitívne na nepopulárnom 4. mieste
V sobotu pokračovala tretím zápasom séria o bronzové medaily Niké Extraligy mužov medzi volejbalistami VK MIRAD UNIPO Prešov a TJ Spartak Myjava. Napriek veľkej bojovnosti sa domácim hráčom nepodarilo sériu zdramatizovať a po prehre 2:3 (20:25, 25:23, 25:14, 22:25, 12:15) si Kopaničiari z metropoly Šariša odviezli cenné kovy. Vo finále hranom na 4 výhry sa hráčom Bratislavy podarilo vyrovnať sériu o majstrovský titul proti Komárnu na 2:2.
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK