Piatok, 19. apríl 2024
Meniny má Jela | zajtra Marcel

Na cyklistickom chodníku popri Toryse pribudli informačné tabule

Na cyklistickom chodníku spájajúcom mestá Prešov a Veľký Šariš pribudli v týchto dňoch tabule s informačným a náučným obsahom.

(ilustračné foto: greatmilan)

Cieľom náučného chodníka s názvom EuroVelo 11 je informovať širokú verejnosť, predovšetkým cyklistov, ktorí sa pohybujú po existujúcom cyklistickom chodníku, o aktívnych snahách pokračovať v realizácii cyklistických cestičiek na území Prešovského kraja, predovšetkým v rámci významného koridoru medzinárodnej diaľkovej cyklistickej trasy Eurovelo 11“, uviedla Viera Štupáková z Prešovskej bicyklovej skupiny Kostitras, ktorá tabule inštalovala s pomocou Komunitnej nadácie Veľký Šariš.

Celkovo bolo na cyklistickom chodníku osadených šesť informačných panelov v drevených konštrukciách. Prvé dva informujú o projekte EuroVelo v európskom kontexte i v okolí rieky Torysy. Ďalšie štyri sú venované najmä pamiatkam v meste Veľký Šariš, kde je prezentovaná jeho história, svetské pamiatky, cirkevné zaujímavosti i podrobná mapa mesta s označením trasy EuroVelo.

EuroVelo je sieť 14 diaľkových cyklistických magistrál spájajúcich významné destinácie európskeho kontinentu. Tieto cyklocesty sú navrhované a využívané pre potreby cykloturistiky a zároveň aj pre potreby miestnych obyvateľov.

Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK