PIS: aktuálne informácie o meste, radnici a spoločenských, kultúrnych a športových akciach v regióne

https://www.pis.sk/clanok/14184/na_zeleznicnej_stanici_otvorili_samoobsluznu_pobocku_kniznice.html

Na železničnej stanici otvorili samoobslužnú pobočku knižnice

Na železničnej stanici v Prešove otvorila Knižnica P. O. Hviezdoslava netradičnú pobočku. Ide o prvý pilotný projekt samoobslužnej knižnice, ktorá by mala spríjemniť ľuďom čakanie na vlak i samotné cestovanie.
Školáci počas návštevy novej pobočky knižnice, ktorú otvorili v priestoroch stanice ŽSR v Prešove (foto: TASR)
Školáci počas návštevy novej pobočky knižnice, ktorú otvorili v priestoroch stanice ŽSR v Prešove (foto: TASR)

Ľudia si môžu knihy čítať tu, alebo si ich môžu zobrať do vlaku a na spiatočnej ceste vrátiť. Ak sa im však veľmi zapáči, môžu si ju nechať a príležitostne vrátiť nejakú inú. Knihy sú čisté, obalené vo fóliách, aby boli hygienicky nezávadné a verím, že si nájdu svojich čitateľov“, povedala pre TASR riaditeľka Knižnice P. O. Hviezdoslava v Prešove Marta Skalková.

V knižnici na stanici je okrem 1150 kníh aj detský kútik. Podľa riaditeľky sú tu knihy rôznych žánrov - od beletrie pre ženy a mužov, cez populárnonáučné, až po knihy o športe či umení. Dokonca sa tu nachádzajú aj knihy v anglickom jazyku i detské publikácie. Čitateľ nie je ničím obmedzený a nehrozia mu žiadne pokuty. Priestor bude otvorený denne podľa otváracích hodín čakárne.

Pobočku otvorili v rámci knižného festivalu Prešov číta rád, ktorý dnes v meste odštartoval. Potrvá do piatka (26.9.). Okrem kultúrneho programu a besied so spisovateľmi sa napríklad knihy dostali aj do troch autobusov MHD, kde si ich ľudia na dlhších trasách môžu čítať.

 
24.9.2014 | Autor: TASR | Mesto Prešov | čítané: 3848 krát