Štvrtok, 18. apríl 2024
Meniny má Valér | zajtra Jela

Cestu medzi Radaticami a Ľubovcom už čiastočne sprejazdnili

Na ceste tretej triedy medzi obcami Radatice a Ľubovec už pracujú ťažké mechanizmy Správy a údržby ciest Prešovského samosprávneho kraja (SÚC PSK), aby odstránili zosuv, ktorý tu nastal po utorkovej (5. 8.) večernej búrke. Cesta je prejazdná pre osobné autá.

(foto: TASR)
(foto: TASR)

Podľa riaditeľa SÚC PSK Vladimíra Kozáka sa počas silného dažďa upchal priepust, ktorý je v hĺbke asi štyri metre a voda s bahnom tečúca po ceste vytvorila asi 10 metrov dlhý a štyri metre hlboký kráter na krajnici. Momentálne už na ceste pracujú ťažké mechanizmy, ktoré musia najskôr priepust nájsť, až potom určia rozsah jeho poškodenia. Do vzniknutého krátera bude podľa neho potrebné navoziť asi 200 ton lomového kameňa. Škodu zatiaľ odhaduje v rozmedzí od 8000 do 10.000 eur.

Cesta je momentálne prejazdná pre osobné vozidlá, ktorých vodiči musia venovať jazde zvýšenú pozornosť kvôli tomu, že sa tam pracuje. Nákladné vozidlá môžu využiť obchádzku cez Rokycany, Žipov, Klenov, Miklušovce, Sedlice až do Radatíc.

Súvisiace články
6.8.2014 Po silnej búrke sa zosunula cesta medzi Radaticami a Ľubovcom
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK