PIS: aktuálne informácie o meste, radnici a spoločenských, kultúrnych a športových akciach v regióne

https://www.pis.sk/clanok/13913/v_lete_opravuju_niekolko_ciest_na_uzemi_psk-_prinesie_to_obmedzenia.html

V lete opravujú niekoľko ciest na území PSK, prinesie to obmedzenia

Na území Prešovského samosprávneho kraja (PSK) budú počas leta opravovať niekoľko úsekov ciest. Niekde to prinesie aj dopravné obmedzenia.
(ilustračné foto: TASR)
(ilustračné foto: TASR)

Samosprávny kraj vyčlenil na rekonštrukcie ciest druhej a tretej triedy v tomto roku 3,3 milióna eur a do konca roka opravia 24 havarijných úsekov.

Vzhľadom na začínajúcu sa letnú turistickú sezónu chceme vodičov upozorniť na dlhodobé obmedzenia na regionálnych komunikáciách. Na ceste medzi obcami Bijacovce - Vyšný Slavkov v okrese Levoča platí až do odvolania zákaz vjazdu pre nákladné vozidlá, autobusy a traktory, pretože sa tam po májových povodniach zosunula časť cesty. Obmedzenie premávky - zákaz vjazdu nákladných vozidiel nad 12,5 tony platí aj v obci Osturňa v Kežmarskom okrese. Aj tu je zosunutá časť cesty“, uviedla pre TASR hovorkyňa PSK Veronika Fitzeková.

Okrem týchto obmedzení plánuje Správa a údržba ciest (SÚC) PSK v letných mesiacoch realizovať stavebné práce na viacerých havarijných úsekoch predovšetkým ciest tretej triedy. Ako vysvetlil riaditeľ SÚC PSK Vladimír Kozák, pôjde predovšetkým o pokládku asfaltových betónov.

V najbližších týždňoch musia vodiči počítať s obmedzeniami na úsekoch ciest v Bardejovskom, Medzilaboreckom, Prešovskom, Staroľubovnianskom a Vranovskom okrese.

V okrese Bardejov sa budú opravovať cesty v obciach Hažlín a Osikov. Prvá za 240.000 eur a druhá pohltí investíciu vo výške 190.000 eur.

Spolu 380.000 eur budú stáť opravy ciest medzi Medzilaborcami a obcou Ňagov i medzi Ruskou Kajňou a Oľkou. Rekonštruovať budú aj tri úseky v Prešovskom okrese. Pôjde o Solivarskú ulicu v Prešove, úsek medzi obcami Žehňa a Dúbrava i Medzany – Veľký Šariš. Najviac – 200.000 eur - bude stáť posledná spomínaná oprava. V okrese Stará Ľubovňa musia vodiči rátať s prácami na prieťahu obcou Litmanová a v okrese Vranov nad Topľou na prieťahu obcou Ruská Voľa.

 
6.7.2014 | Autor: TASR | Samospráva | čítané: 3206 krát