PIS: aktuálne informácie o meste, radnici a spoločenských, kultúrnych a športových akciach v regióne

https://www.pis.sk/clanok/13883/psk_chce_rozvijat_elektromobilitu-_pribudne_nabijacka_na_elektromobily.html

PSK chce rozvíjať elektromobilitu, pribudne nabíjačka na elektromobily

Prešovský samosprávny kraj (PSK) má ako jediný na Slovensku podpísané memorandum na podporu rozvoja elektromobility.
(ilustračné foto)
(ilustračné foto)

Jeho predseda Peter Chudík, generálny riaditeľ a. s. Východoslovenská energetika (VSE) Thomas Jan Hejcman a Jaroslav Sýkora zo Slovenskej asociácie pre elektromobilitu (SEVA) podpísali dnes v Prešove Memorandum o podpore elektromobility, ktorým sa kraj a ostatní partneri zaväzujú systematicky sa venovať rozvoju technického pokroku v tejto oblasti.

Ja som veľmi rád, že sme na to našli partnerov. Takým ďalším krokom bude na budúci týždeň otvorenie nabíjacej stanice v Levoči, čiže ďalší krok dopredu. Som presvedčený, že hovoríme o zelenej ceste 21. storočia a takýmito krokmi by sme chceli túto infraštruktúru a elektromobilitu zvýrazniť v rámci prešovského regiónu. Pre nás to znamená, že v našich dokumentoch, ktoré budeme prijímať, treba stále myslieť na elektromobilitu“, povedal dnes pre TASR Chudík.

V Prešovskom kraji už reálne fungujú dve nabíjacie stanice pre elektrické autá. K prešovskej a popradskej pribudne v pondelok (30. 6.) nová v Levoči. Podľa Thomasa Jana Hejcmana sa tým uľahčí cesta pre elektromobily medzi Popradom a Košicami.

Podpísanie memoranda bolo súčasťou programu už tretieho Energetického dňa v Prešovskom kraji, ktorý sa konal dnes v rámci Európskeho týždňa udržateľnej energie a prebiehal v priestoroch Úradu PSK, na 21 stredných školách, v 13 kultúrnych a 6 sociálnych zariadeniach v pôsobnosti PSK.

 
25.6.2014 | Autor: TASR | Samospráva | čítané: 3059 krát